Hotspots

Yoghurt & koffie; Loei lekker!

Je zou zo aan de Yoghurt Barn voorbij kunnen lopen, in één van de smalle straatjes naast de Neude. Toch wordt je aandacht geprikkeld door het leuke bord buiten: “My yoghurt brings all the boys to the barn”. Het lijkt misschien pas geleden dat de Yoghurt Barn opende, maar ze zitten er al anderhalf jaar. Niet alleen in Utrecht kan je genieten, ook in Amsterdam en een aantal andere steden kan je loei lekkere yoghurt scoren. Als je binnenstapt zie je de fijne plekjes waar je lekker kunt gaan zitten gelijk. Er zijn lange tafels voor als je een middagje studerend door wilt brengen (én er is WiFi, yes!). Daarnaast kun je ook knus een hoekje opzoeken of in een luie stoel neerploffen. Voor ieder wat wils is hier ook van toepassing, want met een speelhoek voor kinderen kunnen moeders ook rustig -samen of alleen- genieten van een momentje van rust.

runet-4

Maar waar het natuurlijk allemaal om draait zijn de lekkere yoghurtjes! Vanuit de oer-Hollandse traditie van ‘yoghurt na het avondeten’ is een nieuw concept bedacht, maar dan beter! Als je je favoriete yoghurtsoort (ook als je van de soya bent, op je lijn let of juist niet) uitgekozen hebt, kun je allerlei toppings toevoegen: van vers fruit en zoetigheid tot noten en chocolade. Er zijn gelukkig ook een heleboel lekkere kant-en-klaar combinaties voor je bedacht. Ik zwicht zelf toch steeds weer voor de Frozen Yoghurt – Merry Berry. Dat is een soort yoghurtijs (niet zuur, niet zoet), met jam, frambozen, blauwe bessen en een lekkere siroop. Er zijn ook genoeg combi’s voor chocoladeliefhebbers, of yoghurt met vijg en banaan, kokos, noten, superfoods, noem maar op. De yoghurt bij de Yoghurt Barn zat gisteren nog in de koe. Verser en lekkerder zul je je yoghurt in elk geval niet krijgen. Om over de lekkere koffie daar trouwens nog maar te zwijgen. Je kunt hier terecht voor een goede latte macchiato of cappuccino. Niet zo’n koffiefan? Ze hebben ook lekkere, verse smoothies, die ze snel voor je maken. Ook goed om te weten is dat alle producten van Yoghurt Barn helemaal biologisch zijn en dat je op vertoon van je studentenkaart 10% korting krijg op alle yoghurtjes!

“Ben je op zoek naar een (bij)baantje? Ze zijn nog op zoek naar een barnbiker!”

De manager vertelt enthousiast over de Yoghurt Barn en de toekomstplannen. “Ik kan niet zeggen hoeveel Yoghurt Barns we nog willen openen, maar we zijn van plan heel hard te gaan groeien!” In de zomer zijn er ook verschillende plannen. Misschien kom je de ze wel tegen als je in het park ligt of wanneer je gehaast naar het station rent om je trein te halen. Want de ‘barnbike’ komt er weer aan! Een leuk weetje: ben je op zoek naar een (bij)baantje? Ze zijn nog op zoek naar een barnbiker! Ga voor meer informatie even langs.

Sinds kort kan je er ook hartig borrelen, met brood en lekker dipsauzen en zijn heel veel van de producten ook te koop voor thuis. Allerlei soorten thee, weckpotjes, superfoods, en natuurlijk de yoghurt. Wat me ook leuk lijkt is om nog eens een keer met vriendinnen een high tea te doen bij dit yoghurtpaleis, dan krijg je een combinatie van al het lekkers dat ze hier hebben. Ik moet toch eens een goede reden verzinnen om die high eens te gaan beleven. Misschien als verjaardagscadeau?

Van een typisch Hollandse gewoonte na het eten, wat yoghurt vroeger natuurlijk was, naar een hippe tent midden in de stad. Yoghurt to go, een oase met allerlei lekkers en dat volledig on-trend; helemaal biologisch en natuurlijk, natuurlijk.

Alles bij Yoghurt Barn is ideaal voor tijdens een middagje studeren, als tussendoortje tijdens het winkelen of om mee te nemen onderweg. Nog niet overtuigd (wat ik me niet voor kan stellen)? Kijk eens op de website www.yoghurtbarn.nl of kijk watertandend naar al het lekkers op Instagram @Yoghurtbarn of www.facebook.com/yoghurtbarn

Geef een reactie

[instagram-feed]