OVER UUT

Wie en wat is UUT

Wij zijn verliefd op Utrecht! Daarom kom je ons overal tegen: dansend met een straatmuzikant onder de Dom en meezingend bij een volksopera in Ondiep, om tussendoor even bij te komen met een bakje koffie in the Village. 

UUT is dè springplank voor jong creatief talent. In Utrecht zijn we een broedplaats voor creatievelingen die aanjagen, die verliefd zijn op Utrecht en dat willen laten zien. UUT is een platform om jongeren hun creatieve talenten te laten ontdekken en hun sterke punten te laten ontplooien.
Wij delen onze liefde voor Utrecht via UUT.nl Daar lees je verhalen over initiatieven en mensen die Utrecht mooi maken. De rode draad? Alles wat ons raakt, in Utrecht. Ook gaan we graag samenwerkingen aan met andere organisaties en zijn we een klankbord voor de gemeente. 

Deel je deze liefde met ons? En wil je iets doen om Utrecht nog mooier te maken? Vertel ons dan over je initiatief of idee, want wij kennen mensen die jou vast kunnen helpen. 

Ook kun je je aanmelden voor ons redactieteam, als schrijver, fotograaf, spotter of meedenker. We zoeken altijd nieuwe jonge creatievelingen die willen connecten met andere Utrechters.  Dus gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Mail dan naar info@uut.nl and we will het back to you.
Meedoen is makkelijk. Met onze liefde voor creativiteit en de stad kunnen we samen shinen.

Wij krijgen support van NJR – het netwerk van jonge changemakers – en Gemeente Utrecht.

Fotograaf

Aimee Baars

20-jarige studente Sociale Geografie & Planologie met liefde voor te veel dingen, waaronder kringloopwinkels, Ikea-catalogi, kruiswoordpuzzels, (ongezond veel) chocola, slechte hitjes, dansen en – gewapend met mijn camera – Utrecht ontdekken!

Fotograaf

Anahí Clemens

Anahi (Dutch-Mexican) uses the visual realm as main language.
With her Media & communications background she works with diverse organizations to express their values via photography and mixed media.

Fotograaf

Angela van Zoest

Utrecht is zo fijn. Zo lief en rauw tegelijkertijd.

Altijd als ik door Utrecht fiets, denk ik wat een fijne stad!

Onlangs ben ik afgestudeerd als beeldend maker.

En ik wil heel graag een poging doen, Utrecht zo mooi mogelijk vast te leggen.

Dat je als lezer en kijker denkt: hier wil ik wonen!

Schrijver & Fotograaf

Anna Helmus

Ik zit in mijn derde jaar van International Communication & Media en ben 20 jaren jong. Ik ben een koffie & thee freak en ik ben vaak in het Douwe Egberts café te vinden. Op z’n tijd hou ik van een goed boek, een lekker dansje doen en een goede film of serie. Ik ben het vak van fotograferen aan het ontdekken en schrijven evenzo.

Schrijver & fotograaf

Anna Schouten

November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht – de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

Hoofdredacteur

Annabel de Ridder

In de mooiste stad van Nederland heb ik me altijd al thuis gevoeld. Ik fiets door Utrecht met zijn betoverende grachten en weet het zeker: hier wonen is een feestje! Voor UUT deel ik met liefde al het leuks wat hier te beleven is!

Annabel de Ridder

Schrijver

Anne Baaijens

Een pas afgestudeerde psycholoog met haar roots in Zeeland maar verliefd geworden op Utrecht. Voor pas afgestudeerde psychologen zijn er weinig banen, maar via UUT kan ik me gelukkig bezig houden met een andere passie: de leukste plekjes in Utrecht verkennen en met jullie delen.

Schrijver

Anne Geerse

Soms gaan maar altijd weer terug komen is het effect wat Utrecht op mij heeft… Lees meer

Schrijver

Annemarie

Met een ananas onder de arm struin ik hardcorefeestjes af, op zoek naar obscure nachtvlinders. Mijn voorliefde voor wonderlijke vesten heeft mij de bijnaam Annie Wansmaak opgeleverd. En daar ben ik trots op. Net zoals ik trots ben op mijn Abba-collectie. En mijn functionele gezelligheid.

Schrijver

Anniek Visser

Dol op pailletjes, honden en rondlopen in pyjama, schuwt bemoeiallen tijdens het koken en zeer bedreven in Mario kart op de Wii. Maar bovenal een lekkerbek en helemaal hoteldebotel op Utrecht.

Fotograaf

Arjan Post

In alles wat ik maak ben ik op zoek naar overzicht, hoe iets nou eigenlijk in elkaar zit. Verder ben ik groot fan van windmolens en de bouwput rond het stationsgebied.

Beeldredacteur

Barbara Edelman

Autonoom beeldmaker, studeert aan de Foto Academie Amsterdam. Werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers. Woont in hartje Utrecht.

Fotograaf

Carine van Slageren

Beeldmaker

Daan Westerheide

Ik, urbanist, ben uitermate uitgelaten over Utrecht.

Omdat Utrecht al heel mijn leven mij veel biedt, moet ik ook haar iets aanbieden. Wat als ik nou haar magie vastleg en deel met de rest van de wereld? Utrecht verdient het zeker.

Hoofdredacteur & schrijver

Daphne den Dekker

Enthousiaste levensgenieter, impulsieve chaoot, houdt niet van binnen de lijntjes denken en komt net iets te vaak in ongemakkelijke situaties terecht, dat ben ik. En verliefd, dat ook. Op Utrecht; haar romantische grachten, haar grootse verzameling onontdekte plekjes en haar bruisende hart vol inspirerende mensen. Druk typend in mijn favoriete koffietentjes voel ik me als de dom in zijn stadsie en tik ik de letters die zich een weg banen naar UUT!

Schrijver & fotograaf

Eleanor Crick

Ontdekt haar stadje Utrecht het liefst op haar hardloopschoenen. Blogt op haar website loopdepressievrij.com over alles waar ze gelukkig van wordt en werkt als freelance journalist voor verschillende opdrachtgevers.

Fotograaf

Esther Kuik

Beeldmaker. Ziet fotografie als een soort uit de hand gelopen hobby.

Schrijver

Eva van Dalsen

Schrijver

Evelien van der Kooi

Nuchtere Leeuwarder die haar hart verloor aan Utrecht en al haar mooie gevels. Afgestudeerd Film- en Televisiewetenschapper en nu manusje-van-alles; zolang het maar inspirerend en creatief is. Verslaafd aan film, media, kunst, cultuur en gekke dansjes doen.

Schrijver & Fotograaf

Faye Lui

Filmfanatist, vreetfabriek, muziekliefhebber en stadsavonturier

Hoofdredacteur

Femke van Soest

Geboren en getogen Utrechter en niet van plan ooit te gaan verkassen. Op mijn krakkemikkige fietsje race ik graag door alle idyllische straatjes die Utrecht rijk is, op zoek naar van alles om over te schrijven. Zodat iedereen kan lezen wat er allemaal valt te beleven in de mooiste stad van het land!

Beeldmaker

Huib Dommers

Schrijver

Janneke ten Kleij

Dat Utrecht mijn stad is, was op dag één al duidelijk. Vier jaar later is dat gevoel alleen maar sterker geworden en door te schrijven over alle dingen die dit stadsie ons te bieden heeft, hoop ik dat iedereen Utrecht (nog meer) in z’n hart sluit!

Job Kühlkamp

Ik werk als freelancer binnen de theatersector, schrijf en zing in het Nederlands en woon in een bejaardenflat aan de rand van Utrecht. Daar heb ik het allermooiste uitzicht op de allermooiste stad.
Fotograaf

Lin Woldendorp

Spotter

Lindsay Vogelzang

Verdwaalde Groningse die snel haar weg heeft gevonden in Utrecht, de stad die mijn hart heeft gestolen. Daarnaast studente Culturele Antropologie, nieuwsgierig, overenthousiast en een levensgenieter. Ieder mens kan zichzelf in Utrecht opnieuw uitvinden door alle mogelijkheden die deze stad je te bieden heeft. Zeg nou zelf, van Utrecht kun je toch geen genoeg krijgen?

Fotograaf & Illustrator

Marijke van Himbergen

Freelance grafisch ontwerper, illustrator en een beetje (veel) fotograaf.

Schrijver

Marlou Steenbruggen

Schrijver

Mauk Wijnands

Fotograaf

Mounir Chadli

Schrijver

Noene Kazarjan

Als International Communication and Media studente in het gezellige Utrecht verwonder ik me iedere keer opnieuw over de diversiteit die de stad te bieden heeft. Het allerliefst zit ik aan de Oude Gracht met vrienden of achter de laptop te tikken. Met Utrecht als groot canvas zweef ik het aller- allerliefst in de wolken met het idee dat we keuze hebben uit alle kleuren. En daarom pak ik geregeld de pen.

Schrijver

Pim Janmaat

Utrecht, de volkse stad die je inspireert met haar straten, wateren, mensen, heden en verleden. De stad die je hartsjie veroverd, zorgt dat je er nooit meer weg wilt. Dat is Utrecht en zo is Utrecht. Ik ga voor UUT op zoek naar verrassende initiatieven, inspirerende mensen, vrije geesten en blije gezichten. Kortom, alles wat me trots maakt om hier te wonen.

Raquel van Tongeren

Toevallige ontmoetingen zien op straat, naar de bioscoop gaan, rommelmarkten afstruinen, in de schemer bij mensen naar binnenkijken en ijsjes met discodip eten zijn mijn favoriete bezigheden. Sinds twee jaar woon ik in Utrecht en hou ik van wat deze mooie stad te bieden heeft! Wat je nog meer over me moet weten? Ik ben dol op ABBA, hou van glitters en ben altijd benieuwd naar wat je te vertellen hebt!

Schrijver

Rozemarijn Brus

Als Arnhems meisje een aantal jaar geleden in de Domstad beland en niet meer weg te krijgen. Op mijn stalen ros doorkruis ik de straten of slenter ik door de parken en bewonder al het moois om mij heen. Schrijvend en dichtend probeer ik dit gevoel in woorden te vatten; Utrecht is echt mijn lievelings.

Schrijver

Runet Hogendorf

Praten is mijn grootste hobby, een waterval aan letterkots is wat mij kenmerkt. Ik zet dit graag om in leuk geschreven teksten over plaatsen in Utrecht die je niet mag missen!
Met mij ontdek je de nieuwe koffietentjes in Utrecht, de gekke winkeltjes en de nog niet ontdekte hoekjes van mijn lievelingsstad.

Schrijver

Siroon Bekkering

Hoi! Ik ben Siroon, twentysomething en enorm verliefd op Utrecht. Verder houd ik van mintgroen, vintage, koffietentjes ontdekken en schrijven over alles wat ik leuk vind. Dit doe ik naast hier bij UUT onder andere ook nog op mijn blog Little bit of Sunshine.

Schrijver

Tamira Noordhoorn

Fotograaf

Thomas de Wit

Zelfstandig fotograaf wonend in het bruisende Lombok. Ik word enorm warm van mensen en hun verhalen. En laat UUT hier nou eens een perfect podium zijn om dat aan de wereld te tonen! Hoewel ik nagenoeg altijd bezig ben, is er altijd tijd voor koffie en een portretfoto.

Schrijver

Vera Bosch

Spotter

Winnie Goede

Filterkoffie fanaat, conceptueel denker, buitengewoon wanordelijk, wild enthousiast van creatieve ondernemingen. Chronisch last van scheppingsdrang, tomeloos ontwerpen en creëren. En ja, verwonderd door Utrecht en haar bewoners.

Schrijver

Yentl Neutkens

Eindredacteur & Fotograaf

Yoram van Hees

Voorheen redacteur bij SAPsite, Utrechts andere online magazine dat sinds 2014 helaas op zwart staat. Op zoek naar een ander platform om mijn passie voor schrijven, muziek en Utrecht te combineren, vond ik UUT. Zelf heb ik veel stadsrondleidingen gegeven en woon ik in het bruisende hart van de stad: de Voorstraat.

UUT