Short Stories

Vechtclub XL: Openingsweekend

Vechtclub XL is open! Tijdens het officiële openingsweekend op 19, 20 en 21 september heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de meest vooruitstrevende broedplaats van Utrecht. Met meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal en restaurant De Klub onder één dak, is er een open netwerk van creatieve makers gevestigd. De droom om het pand een publieke betekenis te geven wordt realiteit. En dat is een feestje waard!

Aan de hand van een breed programma kan het publiek kennis maken met Vechtclub XL. Huurders vertonen en verkopen hun werk, stellen hun werkplaatsen en studio’s open en geven workshops. Daarnaast is er een inhoudelijk programma in samenwerking met o.a. Pecha Kucha Utrecht, BNO, This Happened en Breaking Ground. Ook design- en vintagemarkt Le Bazarre zal neerstrijken en voor de fijnproevers is er eten en drinken van De Klub en lokale bierbrouwers. Bovendien presenteert Vechtclub XL HATI HATI: Een zelf geprogrammeerde terugkerende muziekavond met nieuwe en vernieuwende popmuziek.

Vechtclub XL is een brandpunt van cultureel ondernemerschap, waarbij het draait om samenwerken, innoveren, ontmoeten en van elkaar leren

Naast het realiseren van werkplaatsen willen de initiatiefnemers ook een publieke betekenis aan Vechtclub XL geven. Zo is er deze zomer een restaurant opgeleverd. Horecapartner De Klub zorgt voor een sfeervolle ontmoetingsplek met lekkere koffie, broodjes en andere top maaltijden: ” Hierbij staan verbinding, kwaliteit en toegankelijkheid centraal”.

Wil jij niks missen van het openingsweekend? Het tijdschema staat nu online! Bekijk en download hier op groot formaat.  Misschien tot in De Klub!

Screen Shot 2014-09-18 at 11.29.28

 

Geef een reactie

[instagram-feed]