Short Stories

UUT’s herfstimpressie

Foto 1 (links, hieronder) is van hoofdredacteur Lin: “De herfst in Utrecht breng ik graag door in Rhijnauwen, een mooi bos gelegen bij De Uithof. De ochtendzon geeft een zacht licht en is perfect voor herfstfoto’s zoals deze. De herfst brengt natuurlijk niet alleen maar kleur; de verstilling en de lijnen in deze foto spreken mij juist heel erg aan.”

Beeldredacteur Angela schoot de blauw-gele foto in het midden hieronder: Mijn favoriete kleuren komen tevoorschijn in de herfst. Dit beeld heb ik geschoten in mijn wijk Wittevrouwen. Deze bomen staan onwijs mooi in bloei in de lente maar in de herfst hebben ze ook zoveel karakter. Ik hou zo van geel! ❤️ De herfst is het allerfijnste als het koud, helder én zonnig weer is”

De foto rechtsboven is van eindredacteur Yoram: “De Kanaalweg, niet te verwarren met de Kanaalstraat, met op deze foto de voormalige dienstwoning van de Cereolfabriek. Af en toe als ik naar huis rij, rij ik een stukje om langs de Munt vanwege de bruggetjes, vergezichten, charmante huisjes en woonboten, en de kleuren in de herfst.
Persoonlijk vind ik dat Utrecht het beste tot zijn recht komt in de herfst: niet alleen vanwege de herfstkleuren en zonsondergangen, maar ook vanwege de standaard nazomer (altijd rond de tijd van het Nederlands Film Festival) en omdat ons stadsie een beetje de ‘windy city’ van Nederland is. Sommige mensen gaan naar het strand om uit te waaien, ik blijf liever hier.”

Linksonder een ander toonbeeld van onze windy city. Deze foto is van beeldmaker Mounir: “In de herfst kan je van die heerlijke lange wandelingen door de stad maken, mensen zitten lekker te ‘caven’ in een koffie- of lunchzaakje. Hand in hand lopende stelletjes. Heerlijke oktober-zonnestralen, jezelf omdraaien en dan deze foto van onze prachtige Domtoren maken  I like that!”

Eindredacteur Beeld Barbara maakte de foto hierboven in het midden: “Dit is mijn achtertuin. Ik vind deze plek zo fijn omdat elke dag als ik op sta de vallende herfstblaadjes glinsteren door de vroege zonnestralen. Ik zie mijn tuin elke dag verder verkleuren. Groen wonen in de stad kán.”

Tot slot de foto van beeldmaker Daan (tevens de grote header foto bovenaan het artikel): “Eetcafe de Poort op het Ledig Erf is voor mij een ideale plek om op een herfstmiddag lekker binnen te zitten en een ouderwets bordspel uit de kast te trekken. Als je aan het raam zit zie je buiten de herfstbladeren die verwikkeld zijn in een strijd de meest goudkleurige te worden en zo nu en dan een rondvaartboot die zich een weg baant door de gracht en verdwijnt onder het Ledig Erf.”

Geef een reactie

[instagram-feed]