Fashion fans

Uniek UTrecht #1: Betty

Wekelijks trekken Mandy en Anniek Utrecht in. Gewapend met camera en glimlach startten zij afgelopen week hun zoektocht naar opvallende verschijningen. Iedere week vragen ze een persoon het hemd van het lijf en leggen ze hem of haar vast op de 'gevoelige' plaat. De eerste Unieke Utrechter is: Betty

Om Betty (58) en haar opvallende zwart-wit geblokte kapsel kun je niet heen. Samen met haar man Jan liep ze vorige week zaterdag door de straten van het centrum van Utrecht. Onder de luifels van ‘State of Art’ spraken wij met haar over haar opvallende kapsel, dat ze ‘gewoon heel leuk en mooi vindt’.

“Ik kom toevallig net van de kapper, ik ga altijd naar Kinky. Ik ga om de zes weken in de stoel zitten en laat de kapper het werk doen. Zij hebben hele leuke ideeën en ik ga er vaak gewoon mee akkoord. Hiervoor had ik een wat langere lok en was het helemaal zwart.”

Wij zijn niet de enigen die onze ogen niet van haar kapsel af kunnen houden. Ze vertelt ons dat er vaak naar haar haren gekeken wordt en vaak ook positieve reacties krijgt van anderen. “Maar ook de mensen die het niks vinden durven me dit te vertellen. Dat vind ik prima.” Haar man Jan vult lachend aan; “Ik zie vaak de reacties van de mensen op straat die haar kapsel niks vinden. Betty loopt dan samen met een vriendin voor me en dan vang ik de reacties op van de mensen die ons in tegengestelde richting passeren.” Betty is gelukkig niet van suiker gemaakt; “Ik vind het zelf mooi en dus maakt het me weinig uit wat anderen ervan vinden. Haar stijladvies is dan ook;

“Doe jezelf geen geweld aan en draag dingen alleen omdat jij ze leuk vindt en niet omdat het in de mode is. Je moet jezelf durven zijn.”

En zo is het maar net Betty!

Betty

Volgende week in Uniek UTrecht: Neil.

  • Schrijver & Fotograaf
    Mandy van Pelt

    Iemand die niet van stilzitten houdt. Iemand die van hot naar her reist, van feestje naar feestje. Geen evenement in Utrecht dat ik zonder mijn camera voorbij zal laten gaan.

  • Schrijver
    Anniek Visser

    Dol op pailletjes, honden en rondlopen in pyjama, schuwt bemoeiallen tijdens het koken en zeer bedreven in Mario kart op de Wii. Maar bovenal een lekkerbek en helemaal hoteldebotel op Utrecht.

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter