Hotspots

Tot op de Koffie, Leute!

Al een jaar of twee is Koffie Leute te volgen op Facebook. Telkens weer kwamen er vrolijke, zonnige foto’s voorbij van evenementen en workshops. De mannen achter Koffie Leute – barista’s Olivier, Martijn en Dirk – hebben op die manier de afgelopen jaren duizenden mensen gelukkig gemaakt met het perfecte kopje koffie! Nu is het tijd voor de volgende stap: de opening van het Brauhaus! Op 20 februari is de koffiefilterbar officieel geopend en UUT was erbij.

Toen de mannen van Koffie Leute enkele maanden geleden hun Grote Nieuws – het Brauhaus – aankondigden, stond ik minstens even hard te springen van geluk als zij. Het Brauhaus is gevestigd in DRUK, een pand vol bedrijven uit verschillende creatieve sectoren. Zo bevinden zich onder andere de Kledingbibliotheek (de naam zegt genoeg), Werfzeep (biologisch én handgemaakt) en Urlaub (dé plek voor workshops) zich in het pand. Alle bedrijven zijn de moeite waard om te checken, dus kijk vooral even op de site van DRUK. In het midden van het pand zit een geluiddichte kas die afgehuurd kan worden. Dé manier om een vergadering aantrekkelijk te maken.

Stel je de gezelligste, meest sfeervolle en huiselijke jaren ’70 huiskamer voor en je hebt een idee hoe het Brauhaus er vanbinnen uitziet. Groen behang met mooie print, vintage stoelen en een kast vol spelletjes (o.a. the A-Team bordspel en het Pac-man bordspel, ja, echt!) maken de huiskamer compleet. Aan de achterwand van de huiskamer vind je een mooie, zelfgemaakte kast vol met producten van de makers van DRUK. Het pand zelf is te herkennen aan een pui – die helemaal open kan – waarachter mooie, ouderwets groene deuren tevoorschijn komen. De mannen achter Koffie Leute vertelden dat de zon tot een uur of twee ’s middags op het terras staat. Dit heb ik natuurlijk even gecheckt en inderdaad, de eerste zondag dat Koffie Leute open was, konden mensen genieten van huisgemaakte wentelteefjes op een zonovergoten terras. Goed nieuws: deze wentelteefjes kun je zelf elke zondag tussen 10.00 en 12.00 uur komen proeven!

Het Koffie Leute Brauhaus richt zich vooral op filter- en slow coffee. De mannen gebruiken bonen uit verschillende landen van verschillende branderijen. De mannen hebben veel kennis van koffie en willen je graag meer vertellen over jouw kopje koffie, dus grijp je kans om meer te weten te komen over de herkomst van de bonen en de zetmethodes. Ze gaan in gesprek om erachter te komen wat jij lekker vindt; zo kun je als gast het kopje koffie krijgen dat bij jou past. Behalve koffie kun je bij Koffie Leute ook genieten van pure thee uit Azië, heerlijk zoetigheid van HOOI en frisdrank van Laune.

Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in koffie, koffiebonen en zetmethoden, volg dan vooral de blog van Koffie Leute. Af en toe posten de mannen hier een artikel met koffieweetjes die je móet kennen. Zo kun je lezen over cascara (als je niet weet wat dit is, moet je sowieso de blog checken), de pro’s en con’s van koffie en de zetmethode die het best bij je past.

Geef een reactie

[instagram-feed]