Short Stories

Terugblik: TEDxUtrecht ‘Let'(s) Go!’

Eerder schreef ik al over de breedte van het thema ‘Let’s go’. Dat zagen we ook wel terug bij de sprekers. Zo kwam de Duitse Raphael Fellmer, die vijf jaar lang zonder geld leefde en vindt dat we veel te veel weggooien. Maar er waren ook sprekers als de talentenfluisteraar Luk Dewulf, Chris Barez-Brown, die de lachers op de hand had, Bon Verweij een chirurg die 3D-hersens print om ingewikkelde operaties op voor te bereiden en natuurlijk nog veel meer sprekers. Naast sprekers was er ook dans en als afsluiter een improvisatie zangers, die zingen onder de naam Lex Impress.

Maar ook buiten de grote zaal en de Hertz-zaal was er van alles te zien en te doen. Natuurlijk, op de foto gaan met een inspirerende tekst. Of gratis koffie en koekjes eten (wat ondergetekende stiekem heel leuk vond). Maar je kon daarnaast ervaren hoe het is om oud te zijn door een speciaal pak aan te trekken. Er waren ook kunstenaars zoals de afgestuurde HKU-studente Keshia van Beusekom, Die afgeschreven stoelen een nieuw leven geeft. Maar ook een speciale telefoon (NoPhone) waar je niks mee kunt: geen foto’s maken, wel bellen maar dan moet de telefoon wel in je hand liggen. Ideaal in het smartphone tijdperk.

Maar wat vonden de bezoekers ervan? Omdat er veel getweet werd, hier een greep uit de stortvloed aan prachtige twitterberichtjes:

Theo van de Kamp ‏@digitejo
Al ooit 1.000 papieren vliegtuigjes door de lucht zien vliegen? Ik nu wel. Was gaaf! @tedxutrecht #tedxutrecht

Chris Stapper ‏@chrisdjstapper
Luk Dewulf is een talent whisperer. Wat een geniale titel. Ik kan alleen maar denken: daar moeten we er meer van hebben! #tedxutrecht

Cristel ‏@Love2workout1
Ook op het toilet word je geinspireerd! @tedxutrecht #TEDxUtrecht #LETsGO

Luk Dewulf ‏@lukdewulf
Nog aan het nagenieten van perfect georganiseerde @tedxutrecht onder de indruk van twitterlawine, nu ongeduldig wachten op YouTube filmpjes!

Ben je nieuwsgierig hoe het eruit zag en wat de bezoekers ervaren hebben? Kijk dan de Tedtalks later terug op youtube! Of op http://livestream.com/tedx/utrecht2016

Tekening door Tiewen Visser.

Geef een reactie

[instagram-feed]