Sync

SYNC #7 – TERUGBLIK

In het groen overgoten Kapitaal verzamelt een creatief gezelschap. Illustratoren, sociaal ondernemers, initiatiefnemers, verre vrienden of naaste buren. Iedereen is welkom om zijn ideeën te delen om zo na afloop van de avond Utrecht een stukje mooier te hebben gemaakt.

Maak kennis met elkaar onder het genot van de biologische hapjes van buurman Gys en drink een lekker speciaalbiertje. Als iedereen zijn plekje heeft gevonden is het tijd voor de pitches van de avond. De pitchers vertellen over hun initiatief en het vraagstuk dat ze deze avond willen bespreken. De aanwezigen kunnen kritische vragen stellen en als alles vervolgens duidelijk is schuift iedereen aan bij één van de drie tafels, waar je wordt vergezeld door een illustrator en tafelbegeleider om zoveel mogelijk input te genereren. Host en UUT-vriend Vincent luidt de gong en het brainstormen kan beginnen. De post-its vliegen je om de oren en brainfarts worden omgevormd tot realistische plannen.

Case
Daniel en Pim van Case gaan van start, Case is een jong en ambitieus bedrijf dat zich bezighoudt met de transitie van jong talent naar young professional. Met Utrecht als studentenstad is daar een hoop animo voor, maar; Wat kan Case afgestudeerden bieden om ze te helpen groeien naar young professional? En hoe interesseren we deze groep mensen en houden we iedereen bij onze club?

Tip 1: “Persoonlijke ontwikkeling is ook ontzettend belangrijk, dat wordt naast de kennis die je op je opleiding meekrijgt niet altijd zo intensief bijgebracht. Organiseer trainingen of workshops die daarop inspelen, zoals leiderschap, presteren, LinkedIn effectief gebruiken, enzovoort.”

Tip 2: “Biedt de balans tussen ervaring opdoen, doen wat je goed kan en leuk vindt, maar iemand moet ook de vaste lasten kunnen betalen, daar kun je je als net-afgestudeerde zorgen over maken.”

Tip 3: “Persoonlijke ontwikkeling is ook ontzettend belangrijk, dat wordt naast de kennis die je op je opleiding meekrijgt niet altijd zo intensief bijgebracht. Organiseer trainingen of workshops die daarop inspelen, zoals leiderschap, presteren, LinkedIn effectief gebruiken, enzovoort.”

13

MDIBA
Katja die geheel zelfstandig MDIBA heeft opgericht, maakt zich groot voor kleine ondernemers in ontwikkelingslanden die producten maken vanuit hun hart. Maar waar loop je tegenaan met zo’n kleine onderneming en hoe hou je je staande? De vraag van MDIBA; Wat mag er absoluut niet missen (of wat moet er juist wel missen) op mijn crowdfundingspagina? Wat zouden jullie willen zien op deze pagina over het project?

Tip 1: “Zoek naar websites die het leuk vinden om te schrijven over wat jij doet, jij als mens met je bedrijf erachter. Bijvoorbeeld OneWorld, Amnesty enzovoort.”

Tip 2: “Sociaal relatiegeschenk, sociaal kerstpakket, donatie als cadeau kiezen voor bedrijven”

Tip 3: “Hoe is de maker gekomen tot het maken van zijn producten, waar woont hij, wie is hij, waar houdt hij van en wat wil hij bereiken.”

05

Konnektid
Als laatste zijn Maartje en Fleur aan de beurt! De dames van Konnektid hebben er zin in, met een tot in de puntjes uitgewerkte presentatie is het vraagstuk meer dan duidelijk; Hoe breiden we onze community van young professionals (in Utrecht) uit? Herhaalbaar en schaalbaar, maar met weinig geld en mankracht?

Tip 1: “Werkt met een spaarsysteem, als je een bepaald aantal keer je kennis hebt gedeeld krijg je er iets anders van een kennisaanbieder voor terug.”

Tip 2: “Laat mensen Konnektid gebruiken om hun skills zichtbaar te maken in de overgang van studie naar baan, zoals een opbouw van bijvoorbeeld je cv en het aantoonbaar maken van ervaring.”

Tip 3: “Gebruik online influencers (bloggers/vloggers/instagrammers) die je kunnen stimuleren om zelf ook je aan te melden bij Konnektid, als een mooi voorbeeld.”

06

Het was weer een avond vol frisse inzichten, lege flesjes bier en een hoop creatieve mensen. Maak jij Utrecht mooier met jouw initiatief en heb je een vraagstuk wat je zou willen pitchen? Twijfel niet en mail naar info@uut.nl.

Na een korte zomerstop zijn we woensdag 28 september weer terug op jullie creatieve ideeën weer in te zetten om Utrecht nóg mooier te maken. Wie er dan komt pitchen blijft nog even geheim maar het zijn gegarandeerd toppers! We zien jullie na de zomer!

Geef een reactie

[instagram-feed]