Sync

SYNC #4 – TERUGBLIK

Van illustrators tot sociaal ondernemers en initiatiefnemers: SYNC bracht creatief Utrecht bij elkaar op woensdagavond 28 oktober. Omringd door de artsy omgeving van Kapitaal gingen zij aan de slag met de vraagstukken van The Bucketlist Festival, IJsclub Siberia en DeDeelkelder.

Michiel van DeDeelkelder wilde graag weten hoe het initiatief buurtbewoners kan enthousiasmeren voor een vestiging in hun wijk. Robbert van IJsclub Siberia vroeg zich af hoe ze een donkere ijsbaan in het midden van de natuur zo duurzaam mogelijk kunnen verlichten. Ruben van The Bucketlist Festival vertelde vol energie over het idee van een ervaringsfestival en vroeg zich af hoe ze voor de financiën en voor de locatie vrijwilligers kunnen strikken.

De pitches hebben veel los gemaakt en de drie groepen staan te trappelen om met de vraagstukken aan de slag te gaan. Stapels post-its en grote vellen papier liggen eerst netjes op de tafels. Hier komt meteen verandering in na introductie van het vraagstuk. De ideeën vliegen in de rondte. De tafel raakt bezaaid met de post-its in alle kleuren, de mannen en powervrouw van Uitgeverij Wuft zijn druk bezig de discussies te illustreren. De flow zit er goed in. Ondertussen worden er biologische lekkernijen op tafel gezet van GYS. Drie inspirerende brainpicknicks met zowel kritische vragen als oplossingen!

Na deze brainstormsessies is het tijd voor de borrel. Onder het genot van een biertje van De Leckere praat iedereen na en worden visitekaartjes uitgewisseld. Geïnspireerd vertrekt iedereen na een bijzondere avond, vol energie.

Wil je deze creatieve vibe ook een keer meemaken en zo je liefde voor Utrecht delen? De volgende editie van SYNC die UUT, Kapitaal en Uitgeverij Wuft organiseren, vindt 9 december plaats. Be there!

Foto’s gemaakt door Karen Wijnen

Geef een reactie

[instagram-feed]