Short Stories

Enorme sneeuwpop-populatie Overvecht

Dus tijd voor een rondje door de –zonder sneeuw– groenste wijk van Utrecht. Overvecht, groenste wijk? Ja, echt. Toen Overvecht gebouwd werd, besloten de planners dat er veel groen moest komen tussen de flats. Omdat flats nou eenmaal geen tuinen hebben, maar mensen wel lekker naar buiten moesten kunnen. En nu jaren later, is Overvecht nog steeds de groenste!

 

Overal komen we sleeënde kiddo’s – oké, ook heel veel volwassen – tegen. Dat is niet zo gek, want park de Gagel heeft nou eenmaal de beste slee- en glijberg van heel Utrecht. Er zit flink wat vaart achter en hier en daar een kleine botsing, maar dat hindert allemaal niet. Gewoon weer naar boven en nog een keer zo hard mogelijk de berg af! Historisch feitje: deze heuvel bestaat onder meer uit het puin dat overbleef toen de oude Jaarbeurs aan het Vredenburg werd gesloopt in 1970. Glij je dus zomaar even van een stukje Utrechtse geschiedenis af!

 

Nog nooit was de sneeuwpop-populatie zo goed vertegenwoordigd als op deze witte zondag in februari. Tijdens onze tocht door de wijk komen we maar liefst zestien sneeuwpoppen tegen. Waarvan één ons zelfs vriendelijk gedag heeft gezwaaid. Verderop wordt me vriendelijk gevraagd door een jongetje met een grote bal sneeuw in zijn handen: “Mevrouw, mag ik alstublieft een sneeuwbal op u gooien?”. Dat kan ik natuurlijk niet weigeren.

Kortom, allemaal naar Overvecht bij de volgende lading sneeuw!

Geef een reactie

[instagram-feed]