Hotspots

READY, SET, GO!

Doorweekt stap ik binnen, gelukkig staat de verwarming aan.  Bij binnenkomst zie je een grote stellingkast met allerlei spulletjes staan. Flessen, kussentjes, servies, er is van alles om je huis gezellig te maken. Dat is het leuke aan een concept store, je kunt er alles kopen wat je ziet! Elk product dat SET Buurt verkoopt heeft een verhaal. De producten zijn fair tradevan gerecycled materiaal, of gemaakt door mensen uit de buurt.

IMG_2370

Een van de werknemers vertelt me dat Lisette, de eigenares en naamgeefster van de winkel, al jaren met het idee liep om een eigen zaakje te starten. “Set liep vanaf 2003 al met het idee rond, maar pas in 2013 heeft ze de knoop doorgehakt, en blij toe, want het loopt super goed!” Bij Set Buurt kan je lunchen, winkelen en goeie bloginspiratie opdoen! Ik ben zo afgeleid door de verschillende kasten die in de winkel staan, met daarin enorme vaten met verschillende soorten olijfolie en balsamicoazijn, tassen, kussentjes en allerlei andere soorten decoratiespul dat de serveerster twee keer moet terugkomen om mijn bestelling op te nemen – oeps.

“In Lombok? Dan moet je zeker even buurten bij SET Buurt”

De derde keer weet ik het wel, met het schaamrood op m’n kaken bestel ik een koffie en een broodje beenham met honing-mosterddressing. De opmaak van het dienblad is creatief en ik kan zien dat de meiden er werk in hebben gestoken om het zo netjes op te dienen, pluspuntje dus!

De simpele uitstraling: een betonnen vloer, stellingkasten en de eenvoudige tafeltjes zorgen toch voor een knusse sfeer. Een van de meiden die er werkt vertelt: “niet alleen studenten komen hier langs, maar ook moeders die hun kinderen gaan ophalen bij de school hier tegenover of juist oude dametjes die even ‘eruit’ willen”.

Kortom: een heerlijke plek voor een koffietje, een broodje of om lekker rond te neuzen voor cadeautjes.

Geef een reactie

[instagram-feed]