Muziek

Popronde, de selectie van UUT

Eén van de leuke dingen aan de Popronde – naast dat het gratis is en dat er veel leuke artiesten staan en dat het gratis is – is natuurlijk dat je deze bandjes gratis kan zien op locaties waar doorgaans helemaal geen live muziek staat.

Of weinig live muziek, zoals in Kytopia waar het Nijmeegse Waltzburg (foto onder) speelt (20:30). De band, die tot begin dit jaar nog muziek maakte onder de naam Wolves Dressed in Sheep, neemt zijn album ook op in het oude Tivoli-gebouw dus dat is wel passend. Het is nog een verrassing of ze de lijn van de eclectische, synth-gedreven sound van hun voormalige vorm doorzetten.

Nog zo’n bijzondere locatie: de Amsterdamse electro-act HEBE staat in de Dapp Frietwinkel (22:00). Zangeres Hebe Vrijhof doet eigenlijk voor het derde jaar op een rij mee met de Popronde en is in de afgelopen jaren van poppy jazz naar electro-soul gegaan. Dé soundtrack voor een melancholisch frietje!

Over het algemeen mogen artiesten die geselecteerd zijn voor de Popronde, niet in hun eigen stad spelen. Uitzonderingen lijken mogelijk, zo neemt The World of Dust de plek in van een uitgevallen band in ZIMIHC (00.00). Daarnaast speelt songsmid Sured, die we eind vorig jaar in de finale van de Utrecht Pop Prijs zagen, in Café Fier (20.00).

Pip Blom Popronde

Natuurlijk worden er allerlei verschillende muziekstijlen gepresenteerd. De Nederlandse rapper, en Grote Prijs van Nederland-finalist, Jowners staat bijvoorbeeld in de foyer van de Pandorazaal in TivoliVredenburg (21.30). Liefhebbers van garagerock kunnen ook hun ei kwijt, bijvoorbeeld met de slaapkamer-grunge van Pip Blom (foto boven) in Het Gegeven Paard (23.00), de psychedelische surf van The Hazzah in Coffee Company (20.15), of bij Mexican Surf in België (21.15).

De laatste dansjes van de avond kunnen zoals vertrouwd in Ekko worden gedaan. Het hele programma bekijk je hier.

Geef een reactie

[instagram-feed]