Festival

Popronde, de selectie van UUT

Komende donderdag strijkt de Popronde, het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland, neer in ons stadsie. Op dertig locaties kan er gekeken, geluisterd en genoten worden van de jongste talenten, de nieuwste bandjes en al wat tegenwoordig ‘heet’ is qua muziek. Van Ekko tot LE:EN, van Het Gegeven Paard tot ZIMIHC: meer dan vijftig acts geven acte de présence. Om de keuze wat makkelijker te maken, selecteert UUT er een paar.

Eén van de leuke dingen aan de Popronde – naast dat het gratis is en dat er veel leuke artiesten staan en dat het gratis is – is natuurlijk dat je deze bandjes gratis kan zien op locaties waar doorgaans helemaal geen live muziek staat.

Of weinig live muziek, zoals in Kytopia waar het Nijmeegse Waltzburg (foto onder) speelt (20:30). De band, die tot begin dit jaar nog muziek maakte onder de naam Wolves Dressed in Sheep, neemt zijn album ook op in het oude Tivoli-gebouw dus dat is wel passend. Het is nog een verrassing of ze de lijn van de eclectische, synth-gedreven sound van hun voormalige vorm doorzetten.

Nog zo’n bijzondere locatie: de Amsterdamse electro-act HEBE staat in de Dapp Frietwinkel (22:00). Zangeres Hebe Vrijhof doet eigenlijk voor het derde jaar op een rij mee met de Popronde en is in de afgelopen jaren van poppy jazz naar electro-soul gegaan. Dé soundtrack voor een melancholisch frietje!

Over het algemeen mogen artiesten die geselecteerd zijn voor de Popronde, niet in hun eigen stad spelen. Uitzonderingen lijken mogelijk, zo neemt The World of Dust de plek in van een uitgevallen band in ZIMIHC (00.00). Daarnaast speelt songsmid Sured, die we eind vorig jaar in de finale van de Utrecht Pop Prijs zagen, in Café Fier (20.00).

Pip Blom Popronde

Natuurlijk worden er allerlei verschillende muziekstijlen gepresenteerd. De Nederlandse rapper, en Grote Prijs van Nederland-finalist, Jowners staat bijvoorbeeld in de foyer van de Pandorazaal in TivoliVredenburg (21.30). Liefhebbers van garagerock kunnen ook hun ei kwijt, bijvoorbeeld met de slaapkamer-grunge van Pip Blom (foto boven) in Het Gegeven Paard (23.00), de psychedelische surf van The Hazzah in Coffee Company (20.15), of bij Mexican Surf in België (21.15).

De laatste dansjes van de avond kunnen zoals vertrouwd in Ekko worden gedaan. Het hele programma bekijk je hier.

19.15-01.30
  • Eindredacteur & Fotograaf
    Yoram van Hees

    Voorheen redacteur bij SAPsite, Utrechts andere online magazine dat sinds 2014 helaas op zwart staat. Op zoek naar een ander platform om mijn passie voor schrijven, muziek en Utrecht te combineren, vond ik UUT. Zelf heb ik veel stadsrondleidingen gegeven en woon ik in het bruisende hart van de stad: de Voorstraat.

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter
Mensen mens

Filosofisch Café Utrecht: Harde Waarheid

Een filosofische avond in Café Hofman!
Graag Gedaan

KEES HOUDT VAN VRIJWILLIGERS #20

Cultuurliefhebber? It's your lucky day! Check hier de leukste vacatures waarbij je met kinderen kan werken!
Muziek manie

Deze optredens mag je niet missen

Het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland strijkt donderdag neer in Utrecht. Wij selecteerden alvast een paar acts.