Over ons

UUT

ONLINE PLATFORM

 

Wij zijn verliefd op Utrecht! Daarom kom je ons overal tegen: dansend met een straatmuzikant onder de Dom en meezingend bij een volksopera in Ondiep, om tussendoor even bij te komen met een bakje koffie in the Village. 

UUT is dè springplank voor jong creatief talent. In Utrecht zijn we een broedplaats voor creatievelingen die aanjagen, die verliefd zijn op Utrecht en dat willen laten zien. UUT is een platform om jongeren hun creatieve talenten te laten ontdekken en hun sterke punten te laten ontplooien.
Wij delen onze liefde voor Utrecht via UUT.nl Daar lees je verhalen over initiatieven en mensen die Utrecht mooi maken. De rode draad? Alles wat ons raakt, in Utrecht. Ook gaan we graag samenwerkingen aan met andere organisaties en zijn we een klankbord voor de gemeente. 

Deel je deze liefde met ons? En wil je iets doen om Utrecht nog mooier te maken? Vertel ons dan over je initiatief of idee, want wij kennen mensen die jou vast kunnen helpen. 

Ook kun je je aanmelden voor ons redactieteam, als schrijver, fotograaf, spotter of meedenker. We zoeken altijd nieuwe jonge creatievelingen die willen connecten met andere Utrechters.  Dus gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Mail dan naar info@uut.nl and we will het back to you.
Meedoen is makkelijk. Met onze liefde voor creativiteit en de stad kunnen we samen shinen.

Wij krijgen support van NJR – het netwerk van jonge changemakers – en Gemeente Utrecht.

Ontmoet de redactie

Yoram van Hees

EINDREDACTEUR & fotograaf

Voorheen redacteur bij SAPsite, Utrechts andere online magazine dat sinds 2014 helaas op zwart staat. Op zoek naar een ander platform om mijn passie voor schrijven, muziek en Utrecht te combineren, vond ik UUT. Zelf heb ik veel stadsrondleidingen gegeven en woon ik in het bruisende hart van de stad: de Voorstraat.

 

Barbara Edelman

Beeldmaker & fotograaf

Autonoom beeldmaker, studeert aan de Foto Academie Amsterdam. Werkt als freelancer voor verschillende opdrachtgevers. Woont in hartje Utrecht.

Nusret Musa

Projectleider

Onze UUT’ers helpen met hun creatieve en persoonlijke ontwikkeling is waar ik lekker op ga. Het is echt prachtig om deze jonge creatievelingen te zien hoe zij naar dingen kijken en hoeveel liefde ze voor hun omgeving hebben. Ik ervaar het als een mooi cadeautje om onderdeel te zijn van UUT en om op onze manier Utrecht elke dag nog iets mooier te maken dan het al is. Wil je me onontdekte plekken laten zien, me in contact brengen met mensen waarvan jij denkt dat ik die moet ontmoeten of gewoon praten om te connecten? YES PLEASE! Ook deze UUT’er omarmt je.

Thomas de Wit

FOTOGRAAF

Zelfstandig fotograaf wonend in het bruisende Lombok. Ik word enorm warm van mensen en hun verhalen. En laat UUT hier nou eens een perfect podium zijn om dat aan de wereld te tonen! Hoewel ik nagenoeg altijd bezig ben, is er altijd tijd voor koffie en een portretfoto….

Daphne den Dekker

SCHRIJVER

Enthousiaste levensgenieter, impulsieve chaoot, houdt niet van binnen de lijntjes denken en komt net iets te vaak in ongemakkelijke situaties terecht, dat ben ik. En verliefd, dat ook. Op Utrecht; haar romantische grachten, haar grootse verzameling onontdekte plekjes en haar bruisende hart vol inspirerende mensen. Druk typend in mijn favoriete koffietentjes voel ik me als de dom in zijn stadsie en tik ik de letters die zich een weg banen naar UUT!

 

Rozemarijn Brus

SCHRIJVER

Als Arnhems meisje een aantal jaar geleden in de Domstad beland en niet meer weg te krijgen. Op mijn stalen ros doorkruis ik de straten of slenter ik door de parken en bewonder al het moois om mij heen. Schrijvend en dichtend probeer ik dit gevoel in woorden te vatten; Utrecht is echt mijn lievelings.

 

Evelien van der Kooi

SCHRIJVER

Nuchtere Leeuwarder die haar hart verloor aan Utrecht en al haar mooie gevels. Afgestudeerd Film- en Televisiewetenschapper en nu manusje-van-alles; zolang het maar inspirerend en creatief is. Verslaafd aan film, media, kunst, cultuur en gekke dansjes doen.

Marijke van Himbergen

Fotograaf & Illustrator

Ik ben Marijke van Himbergen, freelance grafisch ontwerper, illustrator en een beetje fotograaf.
Ik woon en werk in Utrecht, in de zomer van 2015 ben ik afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de St. Joost Academie in Breda. Naast grafisch ontwerp werk ik ook veel met illustratie, verhalen en concepten. Ik ben een echte beeldmaker en neem mensen graag mee in een verhaal. De wereld is al saai genoeg, dus is het mijn taak als illustrerend ontwerper daar iets aan te doen!

Angela van Zoest

FOTOGRAAF

Utrecht is zo fijn. Zo lief en rauw tegelijkertijd. Altijd als ik door Utrecht fiets, denk ik wat een fijne stad! Onlangs ben ik afgestudeerd als beeldend maker. En ik wil heel graag een poging doen, Utrecht zo mooi mogelijk vast te leggen. Dat je als lezer en kijker denkt: hier wil ik wonen!

[instagram-feed]