Short Stories,  Hotspots

Om Trek van te krijgen

De dinsdagmiddag vóór het weekend van het festival heb ik met Emile Faulborn, eigenaar van evenementenbureau ‘Events, Brands & More’, afgesproken. Ik ontmoet hem bij de voordeur van het bureau op de Loeff Berchmakerstraat, boven café KostenKoper. Ik sla het verbaasd gade als hij een sleutel tevoorschijn haalt en de deur van het café opent, waar hij ook eigenaar van blijkt te zijn. Hij vertelt me dat het boven een gekkenhuis is en er dus niet echt ruimte is om rustig te praten. Blijkbaar ben ik niet de enige die hem over Trek wil spreken; “De belangstelling voor het event is echt heel groot en ik word meerdere keren per dag benaderd of ik iets wil vertellen over het festival. Dat is heel druk, maar echt ontzettend goed nieuws”.

Als ik met een colaatje light op een barkruk in het bruine café tegenover Emile zit vertelt hij me dat het event een idee is van hem en zijn collega’s. Ze zijn zelf grote kookliefhebbers en organiseren vaker events waar food trucks op te vinden zijn. Een paar maanden geleden vonden ze het tijd worden om een groot evenement te organiseren waarop alle food trucks samengebracht worden en centraal staan, die deze zomer op festivals te vinden zijn. Hiermee willen ze de reguliere eetgelegenheid in Utrecht aanvullen.

Mensen trekken er toch graag op uit in het voorjaar, ook weg van bijvoorbeeld restaurants zonder terras, om onder andere muziekfestivals te bezoeken. Dus wij wilden deze trend met de net zo hippe food trucks combineren om mensen een topdag te bezorgen in hun vrije Pinksterweekend. Op die manier ontstaat er een soort openlucht restaurant met veel live muziek”.

Niet iedere bus met een kookstelletje mag deelnemen aan het event. “Bij de selectie van food trucks kijken we heel erg naar het uiterlijk van de wagens. Die moeten echt uitstraling hebben; we gaan voor de oude Volkswagenbusjes, oude Citroënbusjes en zelfs een omgebouwde Airstreamer. We willen geen karretjes met van dat witte triplex.’

Ook leuk en origineel aan dat dit festival is dat het eten en de muziek niet alleen voor een jonger publiek geselecteerd is. Emile en zijn collega’s hebben extra aandacht besteed aan het bieden van een breed aanbod, zodat er voor alle leeftijden wat tussen zit. Op het terrein is dus voor ieder wat wils te vinden. “Ook daarom is de entree gratis; iedereen moet gemakkelijk kunnen komen kijken of ze het festival leuk vinden”. Naast de optredens is er op de dagen van het festival een heuse BurgeRmeester aanwezig (haha, leuke woordgrap). “Hem moet je zien als ceremoniemeester van het festival. Hij ontvangt de mensen, hij kondigt acts aan en heeft zijn eigen BurgeRmeester kamer waar optredens plaats zullen vinden”.

Emile ziet de toekomst voor het evenement zonnig in. Ondanks dat de organisatie van het festival veel werk is hoopt hij dat deze keer in Utrecht zeker niet de laatste keer is. “Iedereen reageert heel erg enthousiast en vindt het een leuk idee. Ik hoop dat het zo in de smaak valt bij de mensen in Utrecht dat wij dit soort food truck festivals ook in andere steden kunnen gaan organiseren”.

En? Al Trek gekregen? Dat komt mooi uit want het festival begint vrijdag 6 juni en duurt tot en met maandag 9 juni. Op de fiets ben je er zo, want het food spektakel is te vinden in het park naast de Stadsschouwburg. Enjoy!

Geef een reactie

[instagram-feed]