Short Stories

NTR KORT! op het NFF

Wat is NTR KORT!
Jaarlijks krijgen gevestigde en nieuwe scenaristen en regisseurs door NTR KORT! de mogelijkheid om, met een maximum budget van €73.500, een korte speel- of animatiefilm te maken. Een scenarist kan samen met een producent het scenario inzenden en de NTR maakt dan een selectie van 10 korte films. Vooral veel nieuw talent wordt hierdoor zichtbaar voor het publiek én ieder jaar gaan de films in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

BEN JIJ ERBIJ?
Ben jij nieuwsgierig naar de films van NTR KORT! 2014? Houd dan onze Facebook in de gaten en maak kans op twee kaarten voor de publiekspremiere van NTR KORT! op maandag 29 september om 20.30 uur in Rembrandt 1.

De films van NTR KORT! 2014
Malaguti Phantom – Regie & Scenario: Sam de Jong
19984Wanneer de afgezonderde tiener Jeroen aansluiting probeert te vinden bij stoere leeftijdgenoten uit zijn plattelandsdorp, blijkt zijn vakmanschap de sleutel tot vermeend succes.

Der Kaiser – Regie: Esché Janga Scenario: Sammy Reijnaert
18639De jonge Kai ziet na jaren zijn vader weer terug. Wanneer deze uit de gevangenis wordt ontslagen, kunnen ze de verloren tijd niet inhalen, maar ze kunnen wel schoorvoetend opnieuw beginnen.

Bloedhond – Regie: Mees Peijnenburg Scenario: Jolein Laarman
19877Associatieve filmische vertelling over het verlangen van een jongen de baas te worden over zijn ontregelende en vrijwel onbedwingbare agressiestoornis.

Leeg – Regie: Flynn von Kleist
18765Rein is een stugge, doorgewinterde visser. Als jonge collega Job voor het eerst mee aan boord komt, worden jarenlang zorgvuldig onderdrukte gevoelens in Rein wakker. Gevangen door de kotter kan Rein zichzelf niet langer ontvluchten en komt het tot een uitbarsting.

In the Pit – Regie & Scenario: Nima Mohaghegh
18771Over de vergeefse poging van een jonge Turkse man om het agressieve milieu van de hondenvechtsport in te ruilen voor een toekomstig, respectabel vaderschap.

Das Wad – Regie & Scenario: Rob Lücker
19611Wanneer de Joodse goudzoeker Salomon op het wad onder het zand een bijzondere vondst ontwaart, brengt hij niet alleen de geschiedenis opnieuw tot leven maar tart hij ook nog zijn eigen lot.
Spotters – Regie: Wim van der Aar Scenario: Don Duyns
18871Wanneer de vrouw van een licht dementerende vliegtuigspotter zich op de parkeerplaats laat verleiden tot een kleine flirt met de lokale frietkraameigenaar, zoekt haar echtgenoot het hogerop.
Loodvrij – Regie & Scenario: Dennis van de Ven
19600Compacte komedie die vertrekt in een beduimeld pompstation met ontevreden klanten, maar na een overval ontaardt in een bizarre roadmovie waarin twee jonge cassières tevergeefs het heft in eigen hand nemen.
P – Regie: Aaron Rookus Scenario: Saskia Diesing
19619Een noodstop op een parkeerplaats in Duitsland leidt ertoe dat de explosieve mix van overspel, puberhormonen en woede in de camper van een ‘doorsnee’ Hollands gezin een heel andere finale krijgt dan verwacht.


Ook benieuwd naar NTR Kort van andere jaren? Bekijk deze dan op NPO gemist

Geef een reactie

[instagram-feed]