Festival

Le Mini Who? festival

Als je nog niet verliefd was op Utrecht, ben je na Le Mini Who? festival verkocht! Zaterdag 22 november stond in het teken van fijne bandjes die hun passie delen op de hipste plekken in de stad.

Voor het achtste jaar op rij vond van 20 tot 23 november Le Guess Who? plaats, een festival in het centrum van Utrecht waar je hart sneller van gaat kloppen. Tijdens deze muzikale vierdaagse is er voor iedereen iets te beleven.

Met een paar vrienden ging ik zaterdag overdag naar Le Mini Who?, de volste dag van het festival. Het programma bestond uit veertig optredens op meer dan twintig locaties, vooral op en rondom de Voorstraat. Platenwinkels, kunstateliers, barretjes en koffietentjes boden upcoming bandjes een podium. En dat allemaal voor nop! Le Mini Who? biedt een alternatief voor Le Guess Who?, waar wel een prijskaartje aan hangt. Hier de fijne optredens die wij hebben gezien.

Koffie bij The Village is natuurlijk al een geluksmomentje op zich, maar onder het genot van vrolijke live muziek kon onze dag al helemaal niet meer stuk. We waren niet de enigen die zo dachten, want er was veel animo voor de opzwepende muziek van Niek Hilkmann.

Bij Gys speelt Our Minor Fall, een indie folk bandje uit Amsterdam. De combinatie van een rauwe stem, gitaren, drums, een gepassioneerde violiste en later zelfs een trompet sleept de toeschouwers mee. Iemand in het publiek droomt weg en heeft het gevoel op reis te zijn. “Deze muziek brengt me terug in Ierland en ik zie de prachtige landschappen voor me”.

Na deze optredens, was het tijd voor iets anders. Le Mini Who? bestaat namelijk ook uit Le Bazarre. Deze cultmarkt op de Neude geeft meer dan vijftig ondernemers een plek om hun producten, variërend van tweedehands kleding tot grafisch design, uit te stallen. Gelukkig was het prachtig weer om rond te lopen op de markt.

Voor een laatste dosis muziek liepen we de Voorstraat weer in, dit keer richting Kapitaal. Deze plek is normaal gesproken een broedplaats voor creatievelingen, maar nu trad achterin Mountain States op. Omringd door roze LED-verlichting en plastic dinosauriërs maakten de vier mannen 80’s & 90’s noise-pop. Een goede afsluiter van een fijne middag!

Na een middag vol optredens en een inspirerende markt, gingen we voldaan naar huis. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij in het derde weekend van november.

  • Schrijver & fotograaf
    Anna Schouten

    November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht - de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

  • Schrijver
    Hanne Sponselee

    Een jonge, creatieve en innovatieve vibe: dat heeft Utrecht! Dit gevoel wil ik overbrengen door te schrijven over evenementen op het gebied van sociaal ondernemerschap en duurzaamheid. Dit alles doe ik met een Zeeuwse nuchterheid en dagdromend over een betere wereld.

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter