Hotspots

Koffie in Lombok: Zwart Goud

Wanneer je binnenkomt bij Zwart Goud is de warme sfeer en knusse inrichting het eerste wat opvalt. De ongestucte muren, een zithoek, leestafel, en de verschillende tafeltjes met unieke stoelen zorgen voor een nonchalante maar verzorgde uitstraling. Volgens eigenaar Fred Hildebrand is er bewust gekozen voor een jaren ’70 interieur met unieke vintage meubelstukken die ook nog eens te koop zijn. “Onze inrichting is een van de dingen die ons onderscheidend maken. Ik wil dat mensen zich gelijk thuis voelen wanneer ze binnenkomen”, vertelt Fred.

Naast de stijl en inrichting is ook de omgang met de mensen hier van invloed op. “Door gesprekken aan te knopen met gasten wil ik een open sfeer creëren. Het voordeel aan gevestigd zijn in een woonwijk is dat je makkelijk contact met gasten kunt onderhouden. Wanneer mensen met elkaar in gesprek gaan, krijg je meer het gevoel van een buurtcafé waar je gezellig koffie kunt drinken”, aldus Fred.

Zwart Goud is een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Fred: “Ik probeer zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Melk haal ik bij de lokale supermarkt en groente en fruit bij de groenteboer hier tegenover. Hierdoor hoeven hier ook geen wagens te komen om bestellingen af te leveren, want ik haal alles gewoon zelf op de fiets.” Ook werkt Fred samen met een lokaal bedrijf dat internet levert, om zijn gasten van gratis Wi-Fi te voorzien.

Voor het raam staan verschillende flesjes frisdranken die perfect passen bij het interieur. Zwart Goud heeft een speciaal assortiment aan limonade, thee en koffie: naast Exota limonade, wat na 20 jaar een terugkomst maakt, wordt er losse thee van Or Tea? verkocht in plaats van de ‘normale’ theezakjes. De koffie bij Zwart Goud komt van Het Koffielab uit Utrecht. Alle soorten thee en koffiebonen zijn ook nog eens te koop, zodat je er ook thuis van kunt genieten. En ook niet onbelangrijk: bij je koffie kun je hier een stukje biologische taart van Rose & Vanilla nemen.

De prijzen
Espresso: 1,75
Koffie: 2 euro
Cappuccino: 2,50

Bediening?
Ja

Inrichting
Jaren ’70, vintage, warm

Koffie to go?
Ja

Laptop vriendelijk?
Ja, en ook nog eens super snel internet!

Geef een reactie

[instagram-feed]