Short Stories

Klein Italië, verscholen achter een hemelsblauw geveltje

De mannen van Tutti a Tavola beschrijven hun zaak als “een kleine winkel vól Italiaanse verrassingen” en ja, dat slaat wel de spijker op z’n kop. Ik zou het omschrijven als een ‘little Italian food-heaven’. Als je eens mensen op bezoek krijgt of bijvoorbeeld gaat pickicken in het Wilhelminapark aan het einde van de straat, wip hier dan zeker even binnen voor wat hapjes in plaats van bij de Appie aan de overkant van de straat!

Ik maakte een praatje met eigenaar Joram. Hij vertelt me dat hij het zaakje zo’n zes jaar geleden heeft overgenomen samen met goede vriend Bastiaan. Het idee ontstond toen ze een zomer samen op de camping stonden in Italië en het plan werd meteen verwezenlijkt toen ze terug in Nederland waren. In 1995 werd het geopend door een Italiaan die alleen open ging wanneer hij er zelf zin in had. “Soms kwamen er mensen uit Bilthoven hier naartoe gefietst voor een broodje en dan bleek dat ‘ie dicht was”. Na zes jaar heeft Bastiaan de zaak onlangs vaarwel gezegd. Joram wordt nu vergezeld door zijn vrouw Nancy.

Het Tutti a Tavola team maakt elke dag verse maaltijden, het aanbod verandert wekelijks. Fijn voor als je eens geen zin hebt om zelf te koken, maar wel zin hebt in iets lekkers! In je lunchpauze kan je er ook awesome broodjes halen, mijn favoriet is een olijvenciabatta met pesto, tomaat, mozarella en een extra plakje parmaham (ooit een tip van een aardige buurtbewoner die me iets te lang verlekkerd zag staren naar het menu). Daarnaast hebben ze schappen vol lekkere olijfolie, wijn, koekjes en pasta’s. Mijn favoriete plek in het kleine winkeltje is de koeling met kazen, vleeswaren, olijfjes, tapenades en allerlei andere lekkere hapjes. Er is zoveel lekkers dat ik niet kan kiezen.. Op advies van Joram loop ik dit keer de deur uit met huisgemaakte lasagne, tapenade met zongedroogde tomaat en bleekselderij, canneloni, olijfjes, een roodschimmelkaasje, parmaham en tiramisu. Heer-lijk. I’ll be back soon.

Geef een reactie

[instagram-feed]