Mode

Kledingboetiek Following Lucy opent Utrechtse vestiging

Following Lucy ligt aan de Lijnmarkt, een straat in de binnenstad van Utrecht. Het pand ligt met de achtergevel direct langs de Oudegracht en kijkt uit op de Dom. Naast het in-store optreden, de glaasjes wit en het kledingaanbod voegt de locatie zelf ook iets moois toe aan deze zondagmiddag.

Vossenkopje

Wat je als eerste op zal vallen is het vossenkopje op de ruiten van de winkel. Het vossenkopje symboliseert Following Lucy en datzelfde vossenkopje sloeg eigenaar Maurijn Tuynman in alle gouden kettinkjes die te koop zijn, vertelt hij trots. ”Een vosje is slim en weet waar iets moois te halen valt,” aldus Maurijn.

Persoonlijke touch

Bij binnenkomst staat de wijn al koud en zijn de kledingrekken netjes gevuld. Hoewel de winkel al een paar maanden geleden geopend is, vindt de feestelijke opening deze mei-avond plaats. De boomstammen, die dienen als pilaren en waar de kledingrekken op steunen, zijn zelf omgehakt en in de winkel geplaatst door Maurijn. Het is een bijzondere persoonlijke touch. Ook het idee dat hij de meeste kleding zelf uit Frankrijk haalt, maakt het shoppen zo leuk; de kans is klein dat je precies hetzelfde vind ergens anders in de stad. Met Franse merken als FRNCH en La Petite Étoile vult hij de rekken.

Rachèl Louise

22 maart was de getalenteerde Utrechtse zangeres Rachèl Louise te zien en te horen bij De Wereld Draait Door met haar single ‘Big Girls‘ en een week erna stond ze in oud Tivoli. Maar vanmiddag is ze eventjes van ons; ze zet een prachtig optreden neer in de kledingboetiek. Voorbijgangers lopen de winkel in en hier en daar hoor je kreten van herkenning bij het horen van haar teksten. Ze antwoordt dat ze veel heeft meegemaakt, wanneer iemand laat vallen dat het diepe teksten zijn voor een jong meisje. Naast haar single ‘Big Girls’, trakteert ze ons ook op ‘Far Away’. Onder de aanwezigen is een gezellig groepje die er zo graag bij wilden zijn dat zij rvanuit Leiden, Friesland en zelfs Antwerpen naar de winkel in Utrecht reisden om haar te zien optreden. Het is iedere seconde waard, want “wat is ze goed!”.

De volgende dag treedt Rachèl Louise op in Carré, getooid in een prachtige lange witte jurk van Following Lucy. Niet alleen Rachèl draagt graag de kleding van dit boetiekje; veel Utrechters lieten blijken behoefte te hebben aan zo’n modieuze zaak in de stad. Een grijs jasje met zilveren details, kanten jurkjes, stoere classy pantalons, hakken in allerlei kleuren; je kunt er van alles vinden voor jezelf en voor anderen. Eén vrouw kwam terug om een jurkje te halen voor haar zus die net iets te enthousiast werd van haar kanten jurken die ze de dag daarvoor had gekocht. Je weet dus waar je zijn moet…

Geef een reactie

[instagram-feed]