Vrijwilligerswerk

KEES HOUDT VAN VRIJWILLIGERS #9

Het Midzomergracht Festival
Dit jaar vindt alweer de 21e editie van het Midzomergracht Festival plaats. Tien dagen lang worden er uiteenlopende activiteiten georganiseerd door heel Utrecht. Van sport en feestjes tot cultuur en lezingen: het Midzomergracht Festival verrast steeds weer. Het evenement groeit en daardoor komen er leuke inhoudelijke vrijwilligersfuncties vrij. Word jij straks deel van een van de werkgroepen om mee te denken over de invulling van bijvoorbeeld het culturele deel? Of ben jij de fondsenwerver die alle laatjes kan opentrekken? Als je aan de slag wil bij een organisatie waar je een hoop kunt betekenen voor de LGBT-gemeenschap, is dit zeker iets voor jou!

Het Nijntje museum
Een van de meest schattige plekjes in Utrecht is misschien wel het Nijntje Museum. Een beetje heimwee naar vroeger… maar ook het nieuwe grut geniet ervan. En hoe leuk is het om dáár aan de slag te gaan als publieksbegeleider? Ben je gek op kinderen en lijkt het je leuk om ze al spelenderwijs kennis te laten maken met de wereld van het ‘lief-klein-konijntje’? Als publieksbegeleider ben je het aanspreekpunt voor bezoekers en los je waar nodig kleine problemen op. Ook zijn er vacatures voor shopmedewerkers en gastheren en -vrouwen.

DOMunder
Er huist zeker 2000 jaar geschiedenis onder het Domplein. In een ontdekkingsreis van DOMunder, kom je in 75 minuten achter al haar geheimen. Wil jij hier helemaal induiken? Als publieksbegeleider van deze historische ondergrondse attractie beleef je steeds weer een avontuur als jij een groep toeristen en stadsgenoten door de tour leidt. Samen met een collega verzorg je de begeleiding van een groep van ongeveer twintig personen. Het is niet nodig om historische voorkennis te hebben. Wil je alvast een indruk krijgen van DOMunder? Check dan het filmpje.

Ben je benieuwd geworden naar één (of meer!) van de vacatures, kijk dan snel in de KEES-vacaturebank. Daar vind je alle details nog eens onder elkaar.

Geef een reactie

[instagram-feed]