Short Stories

Ja maar, wat als alles lukt?

Aan de Oudegracht zit het kantoor van het Omdenk-team. Van buiten lijkt het klein, maar eenmaal binnen ontdek je enorme gangen die eindeloos door lijken te gaan. Een optimistische werkplek met een knusse zolder en een hippe kelder. De Omdenk-spreuken vliegen je om de oren. “Klagen kan niet meer, als je bij omdenken werkt”, zegt Nelleke die de communicatie in de gaten houdt en daarmee verantwoordelijk is voor onder andere de Facebookpagina. Vrienden accepteren geen klaagminuutjes meer zodra je bij het Omdenk-team hoort, want, vinden ze: je kan het toch omdenken?!

Omdenken is een organisatie gebaseerd op de ja-maar theorie van Berthold Gunster. Ja-maar-zeggers denken in beperkingen, bedreigingen en beren op de weg: ‘ja, maar eerder werkte het ook niet’, ‘ja, maar wat als het niet lukt?’. Daartegenover staat de ja-en houding, een open levenshouding waarbij de kansen en mogelijkheden wél worden gezien. Berthold zag een boek, schreef het en inmiddels zijn er meerdere boeken, trainingen, theatervoorstellingen, fans op social media en allerlei producten opgemaakt met de herkenbare, frisse vormgeving. De doelgroep is breed en niet gemakkelijk samen te vatten, zo zijn trainingen toegankelijk voor bedrijven, maar de boekjes een leuk verjaardagscadeau. Voor de volledige theorie bezoek je de website.

Het omdenken is niet superieur aan oplossen en niet alles is om te denken, vragen of je op een klapstoeltje een uitverkochte voorstelling bij mag wonen, is er dus niet bij. “Mensen denken vaak dat wij als omdenk-team alles kunnen omdenken, maar aan brandveiligheidsregels in een theater kunnen en willen wij niks doen.” zegt Nelleke. Ze vergelijkt het met het hebben van een lekke band: “Je kan er een heel mooi kunstwerk van maken, maar de oplossing ligt er al: plak hem gewoon. Omdenken voegt hier niks aan toe.”

Voor de momenten dat je baalt van lastige opdrachten, neuspeuteraars, een hysterische nagelbijter naast je of huilbaby’s in openbare ruimtes: volg de 4 omdenk-stappen en pak het ‘probleem’ aan (met uitleg van Nelleke):
1. Wat is het probleem? “Deze vraag lijkt simpel, maar is dat niet. Duik eens helemaal in je probleem. Is het probleem op te lossen? Of kun je het loslaten? Als dat allebei niet lukt, ga dan verder naar vraag twee.”
2. Is het een echt probleem? Niet ieder probleem is erg. “Niet ieder probleem is erg. We maken graag van een molshoop een berg. Shit happens.”
3. Ben jij zelf het probleem? “Een intrigerende en confronterende vraag. Het antwoord is vaak ‘ja’. En dat is mooi, want dan kun je er iets aan doen. Stoppen met vastdenken bijvoorbeeld.”
4. Is het probleem de bedoeling? “Hier komen we pas bij het echte omdenken: kan het probleem je naar een nieuwe mogelijkheid leiden?”

Voor de pessimist is het glas half leeg.
Voor de optimist is het half vol.
Omdenken gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?

Het is maar net de keuze die je maakt!

 

Geef een reactie

[instagram-feed]