In de wijk

Sfeer in de wijk: Lombok

Aan de hand van verschillende fotoreeksen laten we de schoonheid, eigenaardigheden en herkenbaarheden van verschillende wijken in Utrecht zien. Natuurlijk staat het kleurrijke Lombok ook op het lijstje.

De wijk Lombok staat vooral bekend om de bruisende Kanaalstraat. Het is er altijd gezellig druk. Hordes winkelende mensen, ontelbaar veel bakkers, slagers en andere bedrijvigheid. Maar als je door Lombok loopt op een zonnige dag zijn het de vrolijke groentekraampjes die het meest in het oog springen. Op het eerste gezicht ziet de verscheidenheid aan groenten en fruit, die daar dagelijks door de vele groenteboeren wordt aangeboden, er kleurrijk en gezond uit. Wanneer je goed door de bergen gezond voedsel heen spit, kom je echter heel wat ‘mislukkelingen’ tegen. Een dikke wortel, een ongelukkige courgette of een verminkte tomaat: in de Kanaalstraat krijgen alle groenten en fruit een kans!

In Nederland wordt een deel van de groenten en het fruit afgekeurd op basis van hun uiterlijk. Waar sommige vitaminebommetjes de supermarkt dus niet halen, doen ze daar in de Kanaalstraat niet moeilijk over. Goed bezig dus daar in Lombok! En zeg nou zelf: proef jij het verschil tussen een kromme en een rechte paprika?

Kanaalstraat, Lombok

  • Schrijver & fotograaf
    Anna Schouten

    November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht - de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

  • Schrijver
    Sanne Huismans

    Geografisch gehandicapt als ik ben, weet ik zelfs in Utrecht te verdwalen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel en zo beland ik vaak onverwachts op leuke plekken.

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter
Eet Feest

EROP UUT

Al helemaal bekomen van de spectaculaire huldiging van de Oranje Leeuwinnen en zin in meer feest? Er is volop keus dit weekend!
Eet Feest

READY, SET, GO!

Maar wat is nou SET? Set Buurt, Set luncht, Set woont, Set blogt, Set Winkelt.
Eet Feest

Van linzensoep tot baklava: Uit eten bij de moskee tijdens de ramadan

Wat is de Ramadan nou precies? En wat maakt het zo mooi? UUT zocht het uit en at een hapje mee tijdens een gezamenlijke iftar bij de Ulu Moskee in Lombok!