Muziek,  Kunst

EROP UUT

Festivalfeestjes

Op 31 maart streek Festival Tweetakt weer neer in Utrecht: met theater, dans, beeldende kunst en muziek voor jong en oud één van de meest gevarieerde festivals van Utrecht. Na twee weken is het na aankomend weekend gedaan met het festivalprogramma in het centrum van Utrecht. Vrijdag 13 april feest je vanaf 23.00 mee op de officiële afterparty van Tweetakt in TivoliVredenburg. Met nederrappers Leafs en de Amsterdamse crew Black Acid en indiebands als Jagd en Yasmine belooft het een gevarieerde avond te worden. Meer informatie kun je hier vinden.  Toch meer in de stemming voor kunst met de hoofdletter K? Op zondagavond wordt Oh Magic! opgevoerd in de Stadsschouwburg, een theaterstuk waarin technologie en sjamanistische rituelen samenkomen, opgevoerd door robots en vier performers.

Wandelen

Zin in wat lichaamsbeweging om het weekend goed in te luiden? Wandel dan mee met de Trajectum Lumen-wandeling, zaterdag 14 april van 21.00 tot 22.30. Je gaat met een gids in het donker op pad. Hij laat je artistiek uitgelicht locaties in de historische binnenstad van Utrecht zien. Mysterieus, cultureel én weer een wat anders: wat wil je nog meer? Meer informatie vind je hier.

Overal jazz

Voor jazzliefhebbers is er genoeg te doen dit weekend. Zaterdagavond slaan TivoliVredenburg en North Sea Jazz de handen ineen voor het Transition Festival 2018. Hier wordt met een brede, frisse blik gekeken naar het genre: je kunt genieten van zowel oude rotten in het vak als nieuwe innovatieve artiesten. De vorige edities van het festival waren uitverkocht, dus wacht niet te lang met je kaartje kopen! En was je als jazzliefhebber toch te laat voor een kaartje? Geen nood, op zondagavond geniet van bij JazzItUp! in de Winkel van Sinkel van een heerlijk diner, met live jazzmuziek op de achtergrond.

Geef een reactie

[instagram-feed]