Film festijn

EROP UUT

LE PLAYGROUND: STADSTUINVRIJMIBO (19 mei, De Playground)
Iedere maand organiseert Le Playground de creatieve vrijdagmiddagborrel die je niet wil missen. Zij hosten deze editie in de Stadstuin met exposities van Utrechtse kunstenaars, spoken word en Afro- HipHop beats. Luid je weekend in met kunst, drankjes en eten van Pammie’s soup adventure (klinkt spannend, toch?). Zoals zij dat zelf zo mooi zeggen: Be creative, have a drink.

SOENDA FESTIVAL (20 mei, Ruigenhoek)
Met deze temperaturen willen we maar één ding: festival! Gelukkig staat Soenda deze zaterdag op de planning. Dit echt Utrechtse festival heeft vijf podia en een line-up waar je blij van wordt. De weersvoorspelling hebben we vast voor je gecheckt en het belooft droog te blijven met zeventien graden! Dus je poncho kun je gelukkig thuis laten.

SPRING 2017 (18 t/m 27 mei, Ganzenmarkt)
Tien dagen cultuurfestival midden in Utrecht! Dit jaar viert SPRING zijn vijfde editie met theatermakers en choreografen uit het binnen- en buitenland. Verwacht spannende en grensverleggende theater- en dansvoorstellingen van nieuwe talenten. Ze zijn te zien in de Utrechtse theaters zoals Theater Kikker en de Stadsschouwburg maar ook op bijzondere plekken zoals op de Neude en in gevangenis Wolvenplein.

LANCERING MAEX (19 mei, de Moestuin)
Voor alle do-good initiatieven uit de stad wordt vrijdag 19 mei de MAEX van Utrecht gelanceerd. Dit is het online platform dat sociale initiatieven zichtbaar maakt. Niet alleen waar je ze kunt vinden, maar ook wat hun maatschappelijke waarden en behoeften zijn. Heeft jouw initiatief nog fondsen, materialen of extra handen nodig? Je vindt deze op de initiatievenmarkt!

BOUWFESTIVAL BAUPLAATS (20 – 21 mei, Berlijnplein)
Timmertalenten en doe-het-zelvers opgelet! Op het 40.000 vierkante meter grote Berlijnplein vindt dit weekend het bouwfestival van RAUM plaats. Show jouw timmer-, schilder-, knutsel- en zaagtalent en bouw mee aan een veertien meter hoge toren. Heb jij twee linkerhanden en is bouwen niet echt jouw ding? Strijk neer op het terras, bestel een koud drankje, pak een megafoon erbij en geef aanwijzingen van de zijlijn.

Geef een reactie

[instagram-feed]