Weekendtips

EROP UUT

VERDER DAN FILM: AUSTERLITZ (3 mei, ‘T Hoogt)
Een selfie maken in een concentratiekamp, moet kunnen of echt niet? De documentaire ‘Austerlitz’ zet een camera tussen de stroom toeristen en laat jou zelf oordelen. Want waar ligt de grens tussen herdenken en ramptoerisme? Voor wie hier nog verder wil discussiëren zijn fotograaf Roger Cremers en bijzonder hoogleraar Kees Ribbens, twee experts op het gebied van herdenken in onze tijd, uitgenodigd om het gesprek aan te gaan.

HIPHOP SAVED MY LIFE #4 (4 mei, EKKO)
De Biggie Smalls en Jay Z van deze generatie represent! Donderdagavond staan de studenten van de Herman Brood Academie in EKKO. De kersverse DJ’s, rappers en producers nemen hun beste beats en lekkerste hiphop-tracks voor je mee. Haal een drankje bij de bar en breek de tent af met deze nieuwe talenten. Ben je voor twaalf uur binnen, dan is entree ook nog eens helemaal gratis!

BASISBEURS X DE VRIJE JONGENS (4 mei, BASIS)
De mannen van de Basisbeurs slaan hun handen ineen met De Vrije Jongens voor een knaller van een feestje. Deze jongens, die bekend staan om hun feesten op bijzondere locaties, staan dit keer in de kelder van BASIS. Speciaal hiervoor nemen ze vier Utrechtse DJ’s en een Amsterdammer mee. Deze avond wordt zoals zij zelf zeggen: vrij van regels en vrij van moeten! Als er geen betere manier is om Bevrijdingsdag in te luiden weten wij het ook niet meer!

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT (5 mei, Park Transwijk)
Dit jaar vieren we de vrijheid voor alweer de vijfentwintigste keer met Bevrijdingsfestival Utrecht! Zoals ieder jaar vind je dit festival in park Transwijk bij Kanaleneiland. Met vier grote podia met live optredens én DJ sets hoef jij je niet te vervelen vrijdag. Tip: geen zin om lang in de rij te staan? De voorverkoop van de munten is alvast gestart!

OPENING BIERGARTEN (5 mei, TivoliVredenburg)
Biergarten? Was ist das? Tivoli mixt een indoor park met een podium en een dansvloer op hun vijfde en zesde verdieping. Vanaf deze vrijdag staan er elke week van filmavonden tot vrijdagmiddagborrels, en van silent disco tot aan midnightcomedy op het programma. Dit alles uiteraard in combinatie met de leukste feestjes tot diep in de nacht. Deze pop-up biertuin belooft jouw nieuwe favoriete summer chillspot te worden.

Geef een reactie

[instagram-feed]