Binnenkort

8 oktober

EROP UUT

Het straatbeeld wisselt tussen winterjassen met dikke sjaal en t-shirts met optimistisch blote armen. Of blijf jij liever binnen onder een deken, wachtend tot de herfst toeslaat? Zonde, want ondertussen gaan de housewarmings, markten en dagen in het café gewoon door! Weet jij al wat er dit weekend op de agenda staat?

OPEN HOUSE STAYOKAY (7 oktober, de Neude)
De Neude verandert: het oude postkantoor heeft een nieuwe functie, de Neudeflat wordt verbouwd tot een appartementencomplex en ook ABN AMBRO is verhuisd. Plek zat voor nieuwe restaurants, woningen én een heel nieuw hostel! Het is je vast niet ontgaan dat Stayokay sinds augustus in het oude ABN-gebouw is getrokken en er een nieuwe hotspot van heeft gemaakt. Goede reden voor een feestje dus! Aankomende vrijdag is heel Utrecht uitgenodigd om kennis te maken en rond te gluren. De Utrechtse band The Brahms zijn er ook, net als DJ Bo Risky!

JACOBIMARKT (8 oktober, Jacobikerk)
Na jaren van stilte is de Jacobimarkt terug van weggeweest! Van creatieve frutsels tot meubels en van sieraden en kleding tot kunst: je kijkt je ogen uit. Wanneer je alle kraampjes bent afgestruind, zijn er stadswandelingen, clinics en workshops. Dit alles in en rondom de Jacobikerk in het idyllische Wijk C.

HET SCHRIJFCAFÉ (8 oktober, Louis Hartlooper Complex)
Of je er nou talent voor hebt of niet, schrijven is en blijft een leuke hobby! Zaterdag is het Schrijfcafé van Louis Hartlooper geopend om ongedwongen aan de slag te gaan, nieuwe inspiratie op te doen en om je schrijfsels te delen met je lotgenoten! Schrijfdocent Nanda Huneman begeleidt met laagdrempelige opdrachten en thema’s. En mocht je nog twijfelen? Je kan altijd binnenlopen, inschrijven is niet nodig!

Stayokay – Utrecht Centrum
Neude 5

Jacobikerk
Janskerkhof

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1

  • Schrijver & fotograaf
    Anna Schouten

    November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht - de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

  • Hoofdredacteur
    Femke van Soest

    Geboren en getogen Utrechter en niet van plan ooit te gaan verkassen. Op mijn krakkemikkige fietsje race ik graag door alle idyllische straatjes die Utrecht rijk is, op zoek naar van alles om over te schrijven. Zodat iedereen kan lezen wat er allemaal valt te beleven in de mooiste stad van het land!

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter