Weekendtips

EROP UUT

LANCERING DE DAKHAAS #8: ‘UTREGS BESTE’ (1 april, Hutspot)
Waar in Utrecht heb je het snelste beet als visser? Wat is de beste plek voor een potje tongzoenen? En vanaf welk Utrechts hoogtepunt heb je het beste uitzicht? De verslaggevers, fotografen en illustratoren van De Dakhaas gingen opzoek naar de antwoorden, en die zijn gevonden! Vrijdag wordt de achtste uitgave van het beste onafhankelijke Utrechtse magazine De Dakhaas gelanceerd, in hartje Utrecht! Naast de lancering van het magazine is er ook de opening van tentoonstelling ‘Utrechts haar’. In het kader van de tentoonstelling Haar! fotografeerde Kiri Pruntel tien verschillende Utrechters met een bijzonder smaak qua haar.

LENTEBOCK FESTIVAL 2016 (1 t/m 3 april, Ledig Erf)
Op 1, 2 en 3 april staat het Ledig Erf in het teken van het Lentebock festival. Drie dagen lang vijftien verschillende Lentebockbieren proeven en beoordelen. Zondag krijgt de best beoordeelde Lentebock de titel Topbock! Naast Lentebockbier kan je ook genieten van een uitgebreid muzikaal programma en heerlijke hapjes!

TWEETAKT 2016 (1 april t/m 29 mei, de Neude & Fort Ruigenhoek)
Misschien heb je het al gezien, die gigantische houten stellage op de Neude. De eerste zichtbare tekenen van de start van Tweetakt! Het avontuurlijke kunstfestival met theater, muziek en beeldende kunst voor alle leeftijden. Van 1 t/m 17 april bezetten zij de Neude en van 9 april t/m 29 mei kan je elk weekend terecht bij Fort Ruigenhoek. Wat je kan verwachten? Theater- en dansvoorstellingen, cabaretoptredens, concerten, kunstwerken, korte films, games en interactieve installaties, van zowel jonge als ervaren artiesten, uit binnen- en buitenland. Maar liefst twee maanden lang kan je genieten van al het moois dat Tweetakt te bieden heeft!

LE BAZARRE (2 april, Molen de Ster)
Koop een cactus, bijzettafel en een tosti, of doe een hele hoop inspiratie op bij Le Bazarre! Het idyllische erf van Molen de Ster staat zaterdag vol met 20 twintig kramen waar je van alles kan vinden. Pijn aan je voeten van al dat gewandel? Drink een koffie of biertje in het knusse Molencafé.

KISS ALL HIPSTERS (2 april, Tivoli Vredenburg)
Ze bliezen het publiek omver bij onder andere Lowlands, Down The Rabbit Hole en London Calling, Kiss All Hipsters. Zaterdag de hele nacht genieten van indie, electro, indietronica, postpunk en eclectische pop. Van Major Lazer tot the Kooks en van Disclosure tot Franz Ferdinand, klinkt niet verkeerd hè? Zet jezelf op aanwezig op Facebook en ga voor €4,- naar binnen.

Geef een reactie

[instagram-feed]