Weekendtips

EROP UUT

Brrrr, koud hè? Al een sneeuwballengevecht gehad? Al een sneeuwpop gemaakt? Sneeuw-engelen? Gesleed, geschaatst, geglibberd over straat of zelfs gevallen? 

Heb je wel goede warme kleren? Mama UUT heeft anders nog wel een tip: ga op zondag naar ‘de leukste closet sale van Utrecht’ in het Filmcafé (12.00-16.00). Bij tweedehandskledingmarkt FRIS zijn meer dan negentig verkopers in circa vijftig kramen met hun mooiste, met liefde gedragen items. Voor €2 ben je binnen en er is natuurlijk ook koffie, muziek, lekkers en gezelligheid.

Zondag kan je ook terecht in LE:EN voor LE:EN PLAY, de gratis toegankelijke muziekmiddag die wordt georganiseerd in samenwerking met De Helling (15.00-18.00). Dit maal komt (voor de derde keer) Pierre et Les Optimistes langs om voor de muzikale omlijsting te zorgen. Deze Frans-Nederlandse gipsyjazz band is zowel beïnvloedt door muziek uit ‘la belle France’, maar ook door reggae en flamengo. Dat betekent heerlijke jaren ’30-’40 swing.

Je kan dit weekend ook gewoon gezellig een filmpje pakken. Donderdagavond (18.30-22.30) parkeert de BrommerBios bij Bij de Steef! in Overvecht. Tijdens deze Brommerbios-avond laten ze een indrukwekkende documentaire zien over een man die probeert zelfvoorzienend in de natuur te leven, maar eigenlijk niet los komt van zijn telefoon en social media. Vrijdagavond (19.00-23.00) wordt er ook een gratis documentaire vertoond, maar dan in het Filmcafé. Het intense ‘I Am Not Your Negro’ neemt je mee op reis door de zwarte geschiedenis van de Verenigde Staten, die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

Goededoelenrestaurant Happietaria heeft zojuist de deuren van haar pop-up restaurant in Houtzaagmolen De Ster geopend, en op zondag bereiden de Kitchen Punx een all-you-can-eat veganistisch tapasbuffet op dezelfde locatie (18.00-22.00, €17,50). Vergeet alleen niet te reserveren!

Benieuwd wie dit jaar Nederlands Kampioen Poetry Slam wordt? Ga dan op zaterdag naar de NK Poetry Slam Finale 2019 in TivoliVredenburg (20.00-02.00, €14). De winnaar wordt de opvolger van Ozan Aydogan, die vorig jaar voor een uitverkochte zaal ‘Slampion’ van 2018 werd. Na afloop van de finale vinder een wervelende afterparty plaats in de Pandora Foyer.

Maar als er sneeuw ligt, ga je misschien veel liever rondwandelen, en dat sneeuwballengevecht houden. Onthoudt in ieder geval maar deze tips, dan weet je waar je je het beste kan opwarmen.

Geef een reactie

[instagram-feed]