Weekendtips

EROP UUT

Eigenlijk is 2019 zo slecht nog niet. Beetje sneeuw, beetje ijs, lekker glijden, zonnetje… Als het nog een beetje meer vriest kunnen we misschien ook wel weer de singel op! En anders gewoon de club in, genoeg opties: 

Pak op zondag een jazzconcert mee tijdens de tweede editie van de gratis Jazzmiddag in de Breedstraatbuurt: Jazz on the Block (14.00-22.00). Georganiseerd door de horecaondernemers uit de buurt, diverse lokale jazzmuzikanten uit Utrecht zijn gevraagd om te komen spelen. Swingend en fluitend kun je je deze laatste zondag van januari laten beroeren door zeven verschillende bands, die ieder een eigen klankkleur geven aan de jazzmuziek. Talenten, maar ook gevestigde namen uit Utrecht (en een beetje daarbuiten) vormen een mooi programma om heerlijk de week mee af te sluiten.

Nu het 2019 is, is het ook alweer vijf jaar geleden dat de Utrechtse zaal TivoliVredenburg haar deuren opende. Dat wordt zaterdag gevierd in de vorm van een gloednieuw, jaarlijks terugkerend festival: Footprints (15.00-3.00). Het festival zelf is uitverkocht, maar je kan nog wel kaartjes scoren voor het nachtprogramma (€15). Onder andere 2ManyDJ’s, de feestbeesten uit Gent, uitvinders van de mash-up, en alter ego van indiedanceband Soulwax mogen draaien op de verjaardag van TivoliVredenburg.

Vrijdagavond kan je, na een gratis vertoning van de cultfilm ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ in Filmcafé (vanaf 19.00) ook direct door dansen tijdens de tweede editie van Rarara (23.00-4.00, €6). De mensen achter Safari in het bos en Bankra Bike Soundsystem bundelen hun krachten samen met Filmcafé en nodigen de leukste gasten uit voor weer een avondje rararaven.

Of ga anders kijken bij elektronische trip rock band Alcuna Wilds, die vrijdagavond in Ekko (20.00-23.00, €8) hun EP ‘Soon’ presenteren. De Brits-Nederlandse band, afkomstig uit Utrecht, brengt atmosferische soundscapes, krachtige beats, sterke melodieën met gelaagde, reflecterende zangpartijen. Shows in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kan de band al afvinken, en ze waren onderdeel van de Popronde Nederland in 2017. Als je bands als Daughter, Portishead en Hooverphonic leuk vind, kan je dit wellicht ook wel waarderen.

Geef een reactie

[instagram-feed]