Weekendtips

EROP UUT

Er blaast een gure wind over Utrecht dit weekend. Eerst ruiten, dan plassen, en misschien uiteindelijk wel grachten, worden bedekt onder een laagje ijs. Gaat het zelfs sneeuwen? Zou het weer in Oostenrijk overwaaien naar hier? Trek die wanten en warme jas maar aan, zet je muts op, anti-slipkettingen onder je autobanden én onder je schoenen want die kinderkopjes zijn toch wel verraderlijk.

Je kan er dus op uit trekken en van de winterpracht genieten. In de stad is het natuurlijk altijd wat warmer dan buiten; in het Gagelbos kan je vrijdag en zaterdag wandelen langs bakens van vuur en licht tijdens het Glow in the Park-festival (17.00-23.00, toegang €6/8). Verschillende lichtkunstenaars hebben hun installaties in het park geplaatst, en er is een hartverwarmend programma met muziek, theater, dans en lekkere hapjes. En natuurlijk nagloeien bij het kampvuur want het wordt fris!

Daarom snappen we het ook wel als je liever binnen blijft. Donderdagavond (vanavond! 20.30-23.55, toegang €5) is het ‘Lofriday’ (gek op donderdag) in Vechtclub XL. The Daily Indie, het platform voor het ontdekken van nieuwe muziek, presenteert hier vanavond twee bandjes: The Day spelen introverte, melancholische droompop en tourden eerder al met Kate Tempest en Oh Wonder. Na een paar EP’s presenteert de Hamburgs/Utrechtse band vanavond zijn eerste album. Ze worden bijgestaan door de Utrechtse synthpopband INU INU.

Mocht je echt lekker dik willen doen, kan je ook een combiticket kopen waarmee je van tevoren van een driegangenmenu kan genieten bij Vechtclub XL voor slechts €35 (5 voor het concert en 30 voor het eten).

De combinatie lekker eten en goeie muziek is zo gek nog niet. Zaterdag (19.30-23.30) kan dit ook bij een nieuwe editie van Nordic Delight in Ekko. Naast reguliere kaarten is een beperkt aantal combitickets verkrijgbaar inclusief een Scandinavisch driegangenmenu. Nordic Delight presenteert dus avonden vol magie uit het hoge noorden. Vanavond zijn dat drie veelbelovende zangeressen uit Denemarken, Zweden en Noorwegen. Bekijk hier onze eerdere artikelen over dit Utrechtse initiatief.

Zaterdagmiddag (15.00-17.00) kan je meer internationale connecties op doen tijdens het NL taalcafé in Queridon. Elke twee weken openen zij hun deuren voor ‘nieuwe Utrechters’ van alle taalniveaus om op een ontspannen manier Nederlands te oefenen. Als Nederlandstalige ben je welkom om aan te sluiten voor een gezellig gesprek met mensen uit alle windstreken. Entree is gratis, en er wordt voor koffie, thee en een koekje gezorgd.

Geef een reactie

[instagram-feed]