Weekendtips

EROP UUT

Gelukkig nieuwjaar! We hopen dat jullie met 2019 een UUTstekend jaar tegemoet gaan. Al een nieuwjaarsborrel gehad? Dit weekend zijn ze niet aan te slepen! Als je voor of na de borrel nog ergens heen wil, hebben wij misschien nog wel een paar leuke tips. 

Als je (nu al?) nostalgische gevoelens hebt over 2018 kan je op zaterdag terecht in TivoliVredenburg voor ‘Best of 2018‘ (23.00-4.00, €4). Deze jaarlijkse throwback-avond is voor iedereen met een pop-, indie-, hiphop- en electronica-hart.

Maar als je het helemaal gehad hebt met het afgelopen jaar dan kan je ook juist samen met YallahYallah dit nieuwe jaar induiken. Bij deze dansnacht in Ekko (23.00-4.00, €11) wordt er gedanst op échte moderne en traditioneel Arabische grooves. Verwacht Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon en trap uit Syrië, Palestijnse hiphop, plus natuurlijk talloze andere vibes.

Heb je je voorgenomen om dit jaar meer van je stadsie te weten te komen én meer tijd in de buitenlucht te besteden? Pak eens een Street Art Wandeling mee op zaterdag (11.00-12.30, €10). Leer wat alle tags om je heen betekenen, van wie ze zijn, en waar je nog meer op moet letten.

Een andere kant van de stad (maar niet de onze) zie je zaterdagavond (19.00-23.00) in Filmcafé. Hier vindt een gratis vertoning plaats van ‘De Wilde Stad’. Deze documentaire, van de makers van ‘De Nieuwe Wildernis’, laat het leven van dieren in onze hoofdstad zien.

De komende drie maanden, elk weekend weer, reist Koekoek 030 langs unieke en opvallende locaties van Utrecht. Het doel hiervan is bezoekers te verrassen met een verzameling van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek-, kunst- en designwereld. Locaties van verschillende creatieve jonge ondernemers zullen tijdens de weekenden omgetoverd worden tot een pop-up podium voor muzikale acts. Deze zondag kan je komen koekeloeren bij Venster op Berlijnplein (vanaf 15.00) met muziek van Richard Cejer en een expositie van Evelien Breeman.

Geef een reactie

[instagram-feed]