Weekendtips

EROP UUT

We hopen dat jullie allemaal een fijne kerst hebben gehad en klaar zijn voor het laatste weekend van 2018! Misschien heb je wel een extra lang weekend, met oudjaarsdag en nieuwjaarsdag erbij! Misschien moet je wel elke dag werken; een laatste keer knallen voordat het jaar voorbij is. Wij wensen je alvast al het goede voor 2019.

Nog oliebollen nodig? Je kan vrijdagavond bij Koffie Leute, en maandagavond bij de Vechtclub, terecht voor een portie zuurdesembollen. Bij iedere verkochte oliebol met krenten doneren we een broodje aan het Smulhuis voor een feestelijk ontbijt tijdens de kerstdagen.

Goeie voornemens gemaakt? Wil je bijvoorbeeld minder spullen bewaren? Vrijdag kan je nog eventjes he-le-maal los gaan op de Luikse markt in Jaarbeurs (9.00-16.30). Twee hallen worden gevuld met vijfhonderd kramen met leuke oude spullen, en toegang is maar €5,50.

Naast afscheid nemen van het voorgaande jaar nemen we dit weekend ook afscheid van Filmtheater ’t Hoogt. Zaterdagavond is er een afscheidsfeest in het oude pand van het filmhuis, want ’t Hoogt gaat niet stoppen natuurlijk; we nemen slechts afscheid van het gebouw.  Om 20.30 uur rollen ze de rode loper uit en vanaf 22.00 uur mogen de voetjes van de vloer (tot 1.30). Iedereen die ’t Hoogt een warm hart toedraagt is welkom!

In ’t Hoogt café zijn die avond visuals te zien van de allereerste film die ’t Hoogt in 1973 vertoonde; ‘Weg met de boeken, de straat op’. Tijdens het laatste tijdslot van de avond draaien in de zalen enkele verzoekfilms van bezoekers. De toegang voor het afscheidsfeest is gratis, kaartjes voor de film koop je online of via de filmkassa.

En dan Oud & Nieuw; genoeg feestjes natuurlijk, en jij hebt vast al iets gepland. Indien niet, misschien kan je dan nog terecht in WAS. (00.30-7.00, toegang €22,00, alleen voorverkoop), Cirque du Folie in Stairway to Heaven (00.30-6.00, toegang €8,59), Basis met Olivier Weiter (00.30-6.00, Almost too late ticket: €20) of gewoon gratis de hele nacht feesten en beesten in Café Averechts (21.30-6.00).

 

Geef een reactie

[instagram-feed]