Weekendtips

EROP UUT

Fijne Kerst alvast namens ons allemaal van UUT! Geen witte kerst zo te zien, maar dat is ook niet nodig als je het al in ons stadsie mag vieren. Dit weekend, de dagen voor Kerst, kan je genoeg kerstachtige dingen doen, maar we begrijpen het ook wel als je hier helemaal geen zin in hebt. Keuze genoeg gelukkig!

Kom je donderdagavond kijken bij de finale van de Utrecht Popprijs in TivoliVredenburg (19.00-23.00)? Winnaars van diverse lokale bandwedstrijden uit de province (en natuurlijk uit Utrecht zelf) nemen het tegen elkaar op vanavond en de winnaar mag zich de beste band van Utrecht noemen. Van de provincie! Twee jaar geleden waren wij ook al bij dit feestje en mochten de toekomst van onze muziekscene bewonderen.

Minder muziek en meer last minute kerstshoppen? In Kapitaal kan je terecht bij de Ca$hmarkt (18.00-22.00) voor ‘real stuff’: posters, shirts, exclusief artwork, maar natuurlijk ook glühwein en kerstmuziek.

Geen warme wijn, maar bier op vrijdag tijdens de tweede editie van het Stomend Bierfestival in het Spoorwegmuseum (19.00-23.00). Het museum wordt omgetoverd naar prachtige winterse sferen, er is een echte ijsbaan, een antieke carrousel en live jazzmuziek.

Neem zaterdag een voorschot op je kerstdiner tijdens een nieuwe editie van ‘Turning Tables’ in De Voorkamer (19.00-22.00, €5). Met ‘Turning Tables’ worden samen gerechten uit verschillende keukens bereidt en vervolgens gezellig getafeld. Onder leiding van twee chefkoks bereidt een kookteam bestaande uit new neighbours en locals heerlijke gerechten. Deze editie kan je lekkernijen verwachten uit de Jemenitische en Italiaanse keuken!

Feestje pakken? Zaterdag kan je natuurlijk ook terecht in Filmcafé voor Club Hutjemutje (23.00-05.00, €6). Ze beloven één dikke party met festivalvibes. Vantevoren kan je natuurlijk ook fijn een film meepakken (het is immers het Filmcafé!): dit keer de filmhit ‘Lion’ (2016) over een Indiase jongen die geadopteerd word door een Australisch stel. De film begint om 20.30 en toegang is gratis.

Zondag hebben we ook een filmtip: in Louis Hartlooper Complex laten ze de film ‘Cold War’ zien met engelse ondertitels (19.00-21.00, €11). Niet eerder van gehoord? Deze Poolse film won eerder deze week de prijs voor beste Europese film.

Geef een reactie

[instagram-feed]