Weekendtips

EROP UUT

Hopelijk heb je allemaal leuke dingen gekregen van de Sint. Of misschien vier je een verlate pakjesavond. Je ben in ieder geval niet alleen de komende dagen, want je kan weer op zoveel plekken terecht. Al onze weekendtips vind je hier.

Je favoriete pizzeria viert dit weekend zijn éénjarige bestaan. Punk Pizza aan de Laan van Nieuw Guinea doet dit natuurlijk in stijl met de Utregse punkband Pizza Knife. De ideale band om de sloopwerkzaamheden in de oude snackbar voort te zetten. Gooi je kont tegen de krib, stort je met een stuk pizza in de pit of doe godverdomme gewoon waar je zelf zin in hebt (vrijdag, 20.00-23.00).

Je kan hierna het feest voortzetten in het Filmcafé door te dansen op Afro-Caribische Muziek tijdens Rimboe Riddim (23.00-04.00, €5). Vantevoren (vanaf 19.00) spelen ze de film ‘The Square‘ en als je dan al komt kan je gratis blijven!

Nog meer feest: Utrechts label Snowstar Records bestaat 15 jaar! In 2003 werd Snowstar Records opgericht en in de jaren die volgde is de platenmaatschappij uitgegroeid tot een van de bekendste indielabels van Nederland. De bekendheid van het label komt door de muziek van de artiesten die erop wordt uitgebracht, zoals o.a. I Am Oak, Kim Janssen, broeder Dieleman en Town of Saints. Maar ook door oog voor nieuw talent. Zo bracht het label in 2008 de eerste EP van Kensington uit en tekende onlangs nog het jonge Donna Blue bij Snowstar Records.
Zaterdag (19.00-23.00) vieren ze hun verjaardag in Cloud Nine in TivoliVredenburg (€14.50) met eigen bands als I Am Oak, Kim Janssen en Donna Blue.

Helemaal klaar voor de kerst nu de Sint weer uit het land is? Zondag (11.00-17.00) vindt er een kerstmarkt plaats op het erf van Houtzaagmolen De Ster. Met glühwein, warme choco en een gezellige markt met de leukste spulletjes voor de feestdagen. De molenaars zijn er ook: met hun broodplanken en andere duurzame houten producten laten ze zien wat zij als ambachtelijke houtzagers in huis hebben.
Tijdens de Kerstmarkt kun je meteen een kijkje nemen boven in de molen. En als de wind gunstig is, zullen de molenaars de wieken laten draaien!

Een ander soort markt vindt er plaats in Central Studios: Branded Per Kilo brengt allerlei vintage kwaliteitskleding en verkoopt dit per kilo. Ze hebben onder meer Armani, Versace, Ralph Lauren, Woolrich, Stone Island, Prada, Moschino, Burberry, Moncler, Yves Saint Laurent, Barbour, Valentino en veel meer! Toegang is gratis, maar garderobe is verplicht (10.00-18.00).

Geef een reactie

[instagram-feed]