Muziek

EROP UUT

Clubben? Discodansen? Lezing? Rommelmarkt? Date? Het kan allemaal dit weekend in Utrecht. En meer!

 

Altijd al benieuwd wat de deal is met palmolie? Fair Future Meet-Up behandelt donderdagavond ‘Palmolie: vette business‘ in Kargadoor: een avond (19.00-22.00) dat geheel in het teken staat van een grondstof dat overal wel in lijkt te zitten; van schoonmaakmiddelen en etenswaren tot biodiesel. Mensen van Milieudefensie en ABN AMRO komen aan het woord, gevolgd door een interactieve discussie met alle sprekers.

Creatief collectief WHATCHAMACALLiT keert vrijdagavond terug naar Utrecht om zijn eenjarige bestaan te vieren in Filmcafé (23.00-06.00, €6).

Is dit te laat voor jou? De nieuwe editie van De Microclub vindt plaats in Bar Stadstuin! Op deze gave plek kan je terecht voor een hapje, drankje, exposities en nog veel meer. En dus ook: microclubben! Je begint om 20.00, dus je kan meteen na de borrel of diner de nacht in dansen! Geen standaard vrijdagmiddagborrel met hitjes, wel een clubavond met dansbare house om helemaal in op te gaan. (20.00-23.55, €12)

Meer feest op zaterdag, platenzaak Staffhorst viert zijn 1-jarig bestaan (na de herstart) met veel live-muziek, lekkere hapjes en mooie win-acties. Naast het vieren van hun verjaardag zal het ook de dag zijn van de opening van de nieuwe ‘platenkelder’, vol met divers tweedehands vinyl. Bekijk het hele programma hier. Meer tweedehands vind je zaterdag op de Vintage rommelmarkt bij Queridon (12.00-17.00). Jong en oud zullen hun spulletjes verkopen in dit voormalig verzorgingstehuis, nu taalschool en restaurant voor nieuwkomers.

Helemaal klaar voor de feestdagen, maar er mist nog iets? Of beter gezegd: iemand? Bij First Dates x Stathe (17.30-21.30) kan je zondagavond een date vinden voor het kerstdiner bij je ouders. Je moet je wel even aanmelden (een leuke single vriend of vriendin opgeven mag ook). Je krijgt dan een mail en aan de hand van jouw voorkeuren en antwoorden maken ze een match. Vinden ze een match, dan krijg je een uitnodiging met de starttijd van jouw date in Stathe!

Is het een succes? Misschien kan je hem of haar dan wel meenemen naar Mondays in Kapitaal (zondag, 19.00-00.00, €8) voor een avondje pogoën op post-punk en garagerock. Ideaal voor op de dag des heres. En als hij/zij dat niet leuk vindt, dan laat je hem/haar daar gewoon achter, toch?

Geef een reactie

[instagram-feed]