Weekendtips

EROP UUT

Volgens het liedje is 11 november de dag dat je lichtje branden mag, maar hier in Utrecht doen we dat op 10 november. Dan vindt de Sint Maarten Parade plaats: een sprookjesachtig lichtspektakel, waar iedereen welkom is. Er is een grote optocht door de binnenstad, met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Maar Utrechters zelf mogen ook aansluiten bij de parade. Wel iets meebrengen dat licht geeft natuurlijk, maar een lampion hoeft niet per sé: een kerstsnoer of zaklamp is ook al goed volgens de organisatie!

Daarnaast vindt Le Guess Who? dit weekend plaats: een buitenkans om fantastische artiesten uit alle windstreken te zien optreden. UUT ging in gesprek met de organisatie achter het festival en vroeg om hun tips over wat je echt mag missen. Dus voor inspiratie over hoe je jouw blokkenschema moet vullen, kijk dan hier.

In het kader van Le Guess Who? vindt vrijdag van 15.00 tot 21.00 ook het Lombok Festival plaats. Dit festival is bedoeld om de culturele diversiteit van deze bijzondere buurt te vieren. Je kunt hier lokale muziektalenten bewonderen, of je tegoed doen aan allerlei lekkers uit Turkije en Marokko op de voedselmarkt of tijdens de street food tour.

In het ZIMIHC Theater in Wittevrouwen is sinds 5 oktober de tentoonstelling ‘Utrecht gezien door Urban Sketchers’ te zien. De Utrecht Urban Sketchers zijn tekenaars van diverse niveaus en leeftijden, die hun liefde voor Utrecht uiten door de stad vast te leggen in tekeningen. Regelmatig gaan ze samen op pad om te tekenen om een paar uur op te gaan in hun schetsboeken. In deze tentoonstelling kun je het resultaat van hun tekeninspanningen bewonderen.

Verder kan je in de Human Library Utrecht zondag van 13:30 tot 16:30 weer mensen in plaats van boeken ‘lezen’. In de bibliotheek kan je in gesprek gaan met verschillende mensen, die op het eerste gezicht misschien vooroordelen oproepen. In deze open setting is het mogelijk om rustig te praten en deze vooroordelen uit de weg te gaan. Dit is dus je kans om in dialoog te gaan met een schizofreen, Jehova’s getuige, aseksueel of paranormaal begaafde.

Geef een reactie

[instagram-feed]