Weekendtips

EROP UUT

Scoor donderdagavond even je weekendoutfit (of Halloweenoutfit) bij Urban Outfitters, want studenten ontvangen tussen 18:00 en 21:00 twintig procent korting! Heb je vrijdagmiddag al weekend? Begin deze op een creatieve manier door een workshop te volgen in de Bibliotheek in Overvecht. Tijdens deze gratis workshop ga je van 15:00 tot 16:30 jouw favoriete plek in de stad tekenen en daarbij word je begeleid door studenten van de HKU. Wees op tijd want het aantal plaatsen is beperkt!

Zaterdag kun je even een primeurtje meepakken in het Muntgebouw. Daar is namelijk voor het eerst het Mantis Festival waar van alles te beleven is… Als je van reggae houdt, maar ook als je van snoeiharde techno houdt vind je je plek op dit festival! Maar er is niet alleen muziek want ook de kunstliefhebber komt aan z’n trekken. Ga kijken naar performance art, spoken word, dans, acrobatiek, fotografie en nog veel meer! Voor ieder wat wils dus en vooral op een unieke locatie.

Toch meer zin om jezelf te verkleden en je enge pakkie van stal te halen? Ga dan spoken bij TivoliVredenburg, want hier is zaterdagavond het Halloween Festival met de grootse silent disco tot nu toe! Op verschillende kanalen hoor je op je kekke koptelefoon bijvoorbeeld muziek in de categorie ‘dood & verderf’ of ‘dans & huiver’, de keuze is reuze en is vooral aan jou! Geen zin in al deze muzikale activiteiten en wil je vooral in het donker zitten deze avond? Doe dat dan op een bijzondere manier. Zaterdagavond is namelijk de landelijke aftrap van de Nacht van de nacht bij de Domtoren. Tijdens deze nacht doven gemeenten en bedrijven door heel Nederland het licht, waardoor we met z’n allen even iets minder aan lichtvervuiling doen. Onze Dom doet ook mee en biedt je de kans om bovenop de Domtoren donker Utrecht te bekijken.

Op de laatste zondag van oktober kun je vanaf 12:00 naar een heuse Garage Sale bij de Helling. Grijp je kans om muziekinstrumenten, audioapparatuur en accessoires te kopen voor een prikkie. Als je geen zin hebt om je pyjama uit te doen kun je naar ‘The Hungover Games’ in Bar Stadstuin waar je spelletjes kan spelen, vandeStreek-biertjes kunt drinken en ondertussen kunt luisteren naar fijne muziekjes. En super chill: je mag in je pyjama komen!

Zeg ‘Boe!’ en scary on dit weekend… Of doe gewoon normaal en ga erop UUT!

Toevallige ontmoetingen zien op straat, naar de bioscoop gaan, rommelmarkten afstruinen, in de schemer bij mensen naar binnenkijken en ijsjes met discodip eten zijn mijn favoriete bezigheden. Sinds twee jaar woon ik in Utrecht en hou ik van wat deze mooie stad te bieden heeft! Wat je nog meer over me moet weten? Ik ben dol op ABBA, hou van glitters en ben altijd benieuwd naar wat je te vertellen hebt!

Geef een reactie

[instagram-feed]