Weekendtips

EROP UUT

Je kan immers swingen tijdens Uitfeest, genieten van de leukste bands uit binnen- en buitenland bij Vechtclub XL (wij gaan voor Utregs trots I Am Oak), een filmpje pakken, en de vele creatieve broedplaatsen die ons stadsie rijk is ontdekken.

Zo bundelen De Helling en LE:EN hun krachten (HE:LEEN) en kan je op zaterdag (14.00-23.00) op expeditie in Rotsoord. Verschillende bevriende ondernemers op Rotsoord openen hun deuren en zullen laten zien dat Utrecht veel meer te bieden heeft dan enkel de binnenstad. Een festival vol met pop-up podia, livemuziek, kunst, avontuur en vele unieke samenwerkingen.

Het Internationale Literatuur Festival (ILFU) begint ook deze week en brengt onder meer op zaterdag een vijf uur durende (12.00-17.00) boekenparade in De Grote Zaal van TivoliVredenburg. In een marathonsessie stellen schrijvers hun nieuwe boeken aan je voor in voordrachten en korte interviews. De middag is gratis toegankelijk en je kunt in- en uitlopen wanneer je wilt.

Daarnaast organiseert het ILFU op zondag 16 september (9.30-17.30) in het kader van het Utrecht Uitfeest de eerste editie van De Utrechtse Boekenmarkt. Op het Vredenburgplein grenzend aan Hoog Catharijne zullen zo’n honderdvijftig kramen verrijzen. De Boekenmarkt loopt bovendien door tot in TivoliVredenburg. Daar vindt de hele middag nog een uitgebreid literair en muzikaal programma voor jong en oud plaats.

Op zondag wordt tevens de Swan Market georganiseerd (11.00-17.00) in het Wisselspoor, de stoere loodsen langs het spoor. Je kan hier allerlei cadeaus, frutseltjes, gadgets, kleding en meer scoren. En er is muziek. En er is eten. En drankjes. Je vind de ingang van deze locatie aan de 2de Daalsedijk.

Geef een reactie

[instagram-feed]