Muziek

EROP UUT

Dit kan allemaal tijdens Open Monumentendag op zaterdag (10.00-17.00). Het thema van de landelijke Open Monumentendag is ‘In Europa’: daarmee sluiten ze aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed waarbij in heel Europa wordt stilgestaan bij de gemeenschappelijke geschiedenis en het culturele erfgoed van het continent.

Dat klinkt misschien stoffig, maar vandaag kan je vooral bij gebouwen naar binnenlopen die doorgaans gesloten of beperkt geopend zijn. Atelier Manenburg is bijvoorbeeld een goed verborgen parel in de binnenstad, maar je kan ook terecht bij het Sint Eloyengasthuis waar ze nog het kolfspel spelen.

Nog niet genoeg cultuur na zaterdag, zondag (16.30-18.00) kan je in ’t Hoogt terecht voor Arts In Cinema waarbij spraakmakende tentoonstellingen van topmusea en kunstinstituten naar het witte doek worden vertaald. In HD-beelden kom je dichterbij het kunstwerk dan in het museum en vanuit je bioscoopstoel zit je eerste rang bij een exclusieve tour door betreffende tentoonstelling. Vooraanstaande curatoren en kunsthistorici vertellen je alles wat je wil weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Deze keer is het de beurt aan ‘Raphael: Lord of the Arts’.

Songsmid Emil Landman brengt vrijdag zijn nieuwe album ‘Vinter // Sommer’ uit en waagt een poging om het wereldrecord ‘Most Shows in 12 Hours’ uit het Guinness Book of World Records te verbreken. Hij trekt langs acht Nederlandse popzalen waar hij ieder vijftien minuten zal optreden om zo het huidige wereldrecord te verbreken. De opbrengsten van de concerten komen volledig ten goede aan Stichting Doe een Wens. Van 17.15-17.30 staat hij op de Rabo Open Stage in TivoliVredenburg.

Als je wil kan je daarna ook door naar de albumrelease van Sured in Ekko (20.00-23.30). Een kleine twee jaar geleden schreven wij al over zijn optreden in de Finale van de Utrecht Popprijs dat zijn popliedjes ‘zoet, maar nooit zoetgevooisd’ klinken. Op 7 september brengt hij zijn langverwachte debuutalbum ‘21st Century Love’ uit op dezelfde dag als zijn 25ste verjaardag.

The Streetfood Club zit nu al sinds april in het pand waar eerst Broers zat. Om te vieren dat ze er vijf maanden zitten, doen ze hun openingsfeest deze vrijdag nog even dunnetjes over (23.00-03.00). Bij deze ‘Bangkok Block Party‘ kan je rekenen op Thais streetfood, ladyboys, Chinatown, Karaoke, Thaise cocktails, en nog veel meer! Er is natuurlijk ook muziek met thaise invloeden. Nog niet geweest, grijp dan nu je kans!

Geef een reactie

[instagram-feed]