Binnenkort

7 juni

EROP UUT

Dit weekend krijg je zeker last van FOMO, want er is weer veel te doen dit weekend! Neem nou het Belgisch Filmfestival, daar willen wij van UUT je graag van verwittigen zodat je zeker en vast een Belgisch pareltje gaat zien op dat witte doek. Maar heb je nou geen goesting om films te kijken met dit mooie weer, ook dan is er van alles te doen in ons mooie stadsie!

The Postroom – LE:EN
UUT is dol op mooie Utrechtse initiatieven en op vrijdag 8 juni is er zo eentje in LE:EN! Vrijdagavond is de eerste editie van The Postroom. Zij leggen aan je uit: “The Postroom is te vergelijken met een feestje in het meest interactieve museum, waar je als bezoeker niet de kunst van een veilige afstand kan bekijken maar waar de kunstenaar je letterlijk in zijn/haar werk laat stappen.” Wij zijn reuze benieuwd! Bovendien kun je naast Utrechts kunsttalent ook nog eens genieten van DJ’s met synthesizers, discodeuntjes, oldskool house en nog veel meer!

Het Belgisch Filmfestival
Amai! Vanaf donderdag 7 juni t/m zondag 10 juni kun je weer naar het Belgisch Film Festival in het Louis Hartlooper Complex. Verwacht Belgische biertjes, muziek, lekkernijen en natuurlijk films. Want onze zuiderburen kunnen niet alleen heel goed bier brouwen, maar ook weten zij heel goed hoe ze films moeten maken! Op vrijdagavond kun je naar maarliefst drie landelijke premières waarbij de makers aanwezig zullen zijn en er na afloop een Q&A is. Op zaterdag- en zondagochtend is er een speciaal BFF ontbijt en draait er die dagen genoeg plezants! Wij van UUT zien het Belgisch Filmfestival graag en kijken vooral uit naar de Belgische-Nederlandse coproductie ‘Wij’ die op zaterdagavond in première gaat. Check het gehele programma hier.

Urban Trail
Voor de sportievelingen en vroege vogels is er deze zondag de Urban Trail! In deze tweede editie ren je dwars door Utrechtse gebouwen heen. Onder andere ren je door Museum Speelklok, de Stadsschouwburg, de Bijenkorf, Snookerclub Ozebi en nog veel meer bekende gebouwen. Ben je een beginneling en nog niet helemaal klaar voor een renwedstrijd? Er is hoop… want je kan kiezen tussen een parcours van 5 of 10 km, dus ook als je nog niet helemaal pro bent kun je meedoen aan deze bijzondere loopervaring. En als je toevallig in de Bijenkorf bent die dag, dan snap je tenminste waarom al die mensen aan het rennen zijn!

Verder dit weekend…
Belgische biertjes, discoliedjes of rennen niet helemaal jouw ding? Dan is er vrijdag en zaterdag nog het Gin Festival in de voormalige gevangenis aan het Wolvenplein, is er zaterdagavond voor de ruige types ‘Ruige Plaatjes Avond’ in het altijd gezellige Café Averechts en kun je op zondag naar de Markt om de hoek. Niet letterlijk om de hoek als je niet vlakbij de Oosterspoorbaan woont, maar je kun hier lokale, zelfgemaakte producten van mensen en kleine ondernemers uit de buurt kopen.

Maak er wat leuks van dit weekend! Saluutjes <3

LE:EN
Heuveloord 140

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1

Urban Trail Start
Mariaplaats

Gin Festival
Wolvenplein

Café Averechts
Lijsterstraat 49

Markt om de hoek
Oosterspoorbaan

 

 

  • Fotograaf
    Angela van Zoest

    Utrecht is zo fijn. Zo lief en rauw tegelijkertijd. Altijd als ik door Utrecht fiets, denk ik wat een fijne stad! Onlangs ben ik afgestudeerd als beeldend maker. En ik wil heel graag een poging doen, Utrecht zo mooi mogelijk vast te leggen. Dat je als lezer en kijker denkt: hier wil ik wonen!

  • Raquel van Tongeren

    Toevallige ontmoetingen zien op straat, naar de bioscoop gaan, rommelmarkten afstruinen, in de schemer bij mensen naar binnenkijken en ijsjes met discodip eten zijn mijn favoriete bezigheden. Sinds twee jaar woon ik in Utrecht en hou ik van wat deze mooie stad te bieden heeft! Wat je nog meer over me moet weten? Ik ben dol op ABBA, hou van glitters en ben altijd benieuwd naar wat je te vertellen hebt!

deel je scheel


Film festijn

EROP UUT

Sinterklaas heeft ons kikkerlandje weer verlaten en het duurt nog even voordat het kerst is. Geen nood, ook in de weken ertussen is er genoeg te beleven in onze mooie stad. UUT zet de tips voor je op een rij in EROP UUT.
Weetjes Waanzin

Waarom het Ledig Erf zo ‘ledig’ is

Iedere dag lopen we eroverheen of fietsen we erlangs: de straten, plekken en gebouwen in Utrecht ons stadsie. We weten niet altijd de naam, maar zelfs als we deze wél weten, weten we vaak niet waar dit vandaan komt of wat dit betekent. Deze keer: waarom is het Ledig Erf eigenlijk zo 'ledig'?
Muziek manie

EROP UUT

Na de kerstdagen is het wachten tot het volgende hoogtepunt: Oud & Nieuw! Welke gekke feestjes staan er op jouw wishlist voor NYE 2018?