Weekendtips

Erop UUT

Vrijdag 4 mei
Maar, eerst een outfit shoppen! En dat kan bij de net geopende studio JUX Utrecht. Hier vind je eerlijke, duurzame én hippe kleding.

Na de herdenking op het Domplein loop je daarna het Academiegebouw in voor wat denkvoer van Maxim Februari, tijdens de 4-mei lezing van Studium Generale. Hij duidt de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor onze individuele rechten en vrijheden. Overleven de mensenrechten het digitale tijdperk?

Zaterdag 5 mei
Genoeg intellectueel geneuzel. Met je gloednieuw geshopte festival outfit strijk je vandaag breed glimlachend neer op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Doe mee aan een quiz, ga in gesprek met diverse goede doelen of strijk met een lekker wijntje neer in het gras. En besef je hoe fijn het is om in vrijheid te leven.

Zondag 6 mei
Brak? Bestel een champagnethee bij het Gegeven Paard en masseer je trommelvliezen met de melodieën die jouw kant op komen vanuit de Rabo Open Stage tijdens het NK solisten.

Of je kan ook lekker de buitenlucht opzoeken en meelopen met de Romeinse bierwandeltocht! Vanaf station Utrecht Terwijde wandel je langs de Romeinse Limes, het geconserveerde schip de Meern I en het Maximapark. Onderweg kun je vanaf de Romeinse wachttoren Brouwerij Maximus al zien liggen, waar de lange wandeling beloond wordt met een proeverij.

 

Geef een reactie

[instagram-feed]