Binnenkort

12 maart

EROP UUT

Oh wat was dat genieten hé? Die paar dagen met je ondergebonden ijzers glijden over de Catharijnesingel door winterwonderlijk Utrecht. Het was magisch. Helaas voor sommigen, een opluchting voor anderen, staat het lenteweer voor de deur. Schaatsen op natuurijs zit er voorlopig niet meer in, maar gelukkig is er nog genoeg anders leuks te doen dit weekend in 030!

Het kwik gaat weer stijgen, de zomer komt eraan! En dat kan je vieren op zaterdag tijdens de ‘End of Winter Barbeque‘ bij Soia – Strand Oog in Al (16.00-23.00). Een ticket voor een vlezige of vegetarische barbecue vind je hier! Koud? No worries, er zijn hottubs en kampvuurtjes.

Op zaterdag kun je ook terecht bij Mick O’Connells voor een ouderwetse pubquiz tijdens de International Night (21.00-23.00)! Je entree van €3,50 wordt besteed aan de goede doelen organisaties: ’13 Zelfmoordpreventie’ en ‘Uitgestelde Kinderfeestjes’.

Zondag sluit je het weekend af tijdens Gluren bij de Buren in De Voorkamer. De Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotografe Hillie de Rooij reflecteren met hun werk op ervaringen in Syrië en de complexiteit van het Westerse leven. Er zijn voorstellingen om 12.45, 14.15 en 15.45 uur. Smaakt naar meer? Je kunt zondag terecht bij maar liefst 181 huiskamers, 181 lokale acts, 543 optredens! Keuze te over. Het hele programma van Gluren bij de Buren bekijk je hier, en bekijk ook hier ons verslag van Gluren bij de Buren 2017!

Liever nog iets langer weekend? Maandagavond draait Filmtheater ’t Hoogt de film ‘Patience, patience, you’ll go to paradise!‘ (19.00-21.15), over emancipatie en integratie. Al je vragen kun je na de tijd kwijt tijdens de Q&A met sociaalwetenschapper dr. Fenella Fleischmann. En dat allemaal voor de gratis! Wel even van tevoren een plekje reserveren bij ’t Hoogt, voordat het vol is.

Soia - Stand Oog in Al Kanaalweg 199 3533 HL Utrecht Mick O'Connells Jansdam 3 3512 HA Utrecht De Voorkamer Kanaalstraat 225 3531 CJ Utrecht Filmtheater 't Hoogt Hoogt 4 3512 GW Utrecht
  • Hoofdredacteur & schrijver
    Daphne den Dekker

    Enthousiaste levensgenieter, impulsieve chaoot, houdt niet van binnen de lijntjes denken en komt net iets te vaak in ongemakkelijke situaties terecht, dat ben ik. En verliefd, dat ook. Op Utrecht; haar romantische grachten, haar grootse verzameling onontdekte plekjes en haar bruisende hart vol inspirerende mensen. Druk typend in mijn favoriete koffietentjes voel ik me als de dom in zijn stadsie en tik ik de letters die zich een weg banen naar UUT!

deel je scheel


Mensen mens

De kok van Lombok

Op bezoek bij Lombok.
Muziek manie

EROP UUT

Zelfs met het typische Nederlandse weer is binnenblijven geen optie! Dus pak je paraplu en check wat je deze week allemaal in Utrecht kunt doen.
Muziek manie

EROP UUT

Voetjes van de vloer bij De Leuke Festival, voetbalsupporter spelen in Stadion Galgenwaard, of zen worden tijdens een yogasessie op SOIA. Het is weer weekend in Utrecht!