Binnenkort

12 maart

EROP UUT

Oh wat was dat genieten hé? Die paar dagen met je ondergebonden ijzers glijden over de Catharijnesingel door winterwonderlijk Utrecht. Het was magisch. Helaas voor sommigen, een opluchting voor anderen, staat het lenteweer voor de deur. Schaatsen op natuurijs zit er voorlopig niet meer in, maar gelukkig is er nog genoeg anders leuks te doen dit weekend in 030!

Het kwik gaat weer stijgen, de zomer komt eraan! En dat kan je vieren op zaterdag tijdens de ‘End of Winter Barbeque‘ bij Soia – Strand Oog in Al (16.00-23.00). Een ticket voor een vlezige of vegetarische barbecue vind je hier! Koud? No worries, er zijn hottubs en kampvuurtjes.

Op zaterdag kun je ook terecht bij Mick O’Connells voor een ouderwetse pubquiz tijdens de International Night (21.00-23.00)! Je entree van €3,50 wordt besteed aan de goede doelen organisaties: ’13 Zelfmoordpreventie’ en ‘Uitgestelde Kinderfeestjes’.

Zondag sluit je het weekend af tijdens Gluren bij de Buren in De Voorkamer. De Syrische dichter Bakr al Jaber en de Nederlandse fotografe Hillie de Rooij reflecteren met hun werk op ervaringen in Syrië en de complexiteit van het Westerse leven. Er zijn voorstellingen om 12.45, 14.15 en 15.45 uur. Smaakt naar meer? Je kunt zondag terecht bij maar liefst 181 huiskamers, 181 lokale acts, 543 optredens! Keuze te over. Het hele programma van Gluren bij de Buren bekijk je hier, en bekijk ook hier ons verslag van Gluren bij de Buren 2017!

Liever nog iets langer weekend? Maandagavond draait Filmtheater ’t Hoogt de film ‘Patience, patience, you’ll go to paradise!‘ (19.00-21.15), over emancipatie en integratie. Al je vragen kun je na de tijd kwijt tijdens de Q&A met sociaalwetenschapper dr. Fenella Fleischmann. En dat allemaal voor de gratis! Wel even van tevoren een plekje reserveren bij ’t Hoogt, voordat het vol is.

Soia – Stand Oog in Al
Kanaalweg 199
3533 HL Utrecht

Mick O’Connells
Jansdam 3
3512 HA Utrecht

De Voorkamer
Kanaalstraat 225
3531 CJ Utrecht

Filmtheater ’t Hoogt
Hoogt 4
3512 GW Utrecht

  • Hoofdredacteur & schrijver
    Daphne den Dekker

    Enthousiaste levensgenieter, impulsieve chaoot, houdt niet van binnen de lijntjes denken en komt net iets te vaak in ongemakkelijke situaties terecht, dat ben ik. En verliefd, dat ook. Op Utrecht; haar romantische grachten, haar grootse verzameling onontdekte plekjes en haar bruisende hart vol inspirerende mensen. Druk typend in mijn favoriete koffietentjes voel ik me als de dom in zijn stadsie en tik ik de letters die zich een weg banen naar UUT!

deel je scheel


Eet Feest

EROP UUT

De zon schijnt en de temperatuur daalt tot onder het vriespunt. Dat wordt dus lekker chillen op het ijs, of opwarmen bij een vuurtje met warme chocolademelk. Hier vind je de warmste tips voor het aankomende weekend!
Mode Muze

EROP UUT

De zon schijnt, maar er is ook binnen van alles te doen!
Eet Feest

EROP UUT

Goed het is nog koud, ik bedoel fris, maar de lente is al zo'n beetje begonnen. 's Ochtends vroeg tsjirpen de vogels al, het wordt al een stuk later donker, en de eerste krokussen zijn gespot! Tijd om de bloemetjes buiten te zetten?
Rammenas