Muziek

Een uitvaartdienst met classic rock: rauwe passie

Een hoge kerk. Flauw licht. Een schreeuw. Rauwe klanken van Tom Waits. Dat klinkt niet als een gemiddeld paasconcertje. ‘De Dood Van De Zoon’ is dan ook geen Mattheus Passion of The Passion. Het verhaal van de dramatische dood van Jezus wordt net zo rauw verteld als het ooit geweest moet zijn. Muziektheater met goede popmuziek en een intense verteller.

UUT vroeg aan één van de makers van het theaterstuk waarom je naar De Dood Van De Zoon moet komen.

Waarom weer dat paasverhaal?
“Je hoeft niet gelovig te zijn om het verhaal van Jezus’ dood heel indrukwekkend te vinden. Het is het verhaal van –letterlijk- vermoorde onschuld. Het drama van onrecht is een onderdeel van het leven. Het is soms goed en zelfs inspirerend om jezelf daarin onder te dompelen. Er zit echt superveel schoonheid in het lijden van Jezus. En veel menselijkheid. Het laat zien waar we als mensen toe in staat zijn. Toen Spinvis vorig jaar in de zaal zat, zei hij na afloop dat hij het prachtig vond en sprakeloos was. En dat wordt natuurlijk ondersteund door de soort muziek die we gebruiken.”

 “Het is het verhaal van vermoorde onschuld”

Ja want, muziektheater, wat moet ik me daarbij voorstellen?
“Voor liefhebbers van klassieke muziek heb je The Mattheus Passion, voor liefhebbers van het Nederlandse lied heb je The Passion. In onze voorstelling gebruiken we alternatieve muziek. Ik vind dat muziek van Tom Waits, Damien Rice, Pink Floyd en Radiohead veel beter passen bij het verhaal. Op zulke muziek kun je schreeuwen, dansen, huilen en ook doodstil zijn. En dat is precies wat het verhaal van Jezus’ oneerlijke dood met je kan doen.”

Zaal open: 20.00
Tickets: 18,50
www.dedoodvandezoon.nl

Geef een reactie

[instagram-feed]