Hotspots

Speciaalbiertjes proeven bij Hofman Café

Zelf ben ik geen bierdrinker, maar de nieuwe biertjes van de tap van Hofman hebben me zover gekregen dat ik blijf bestellen! Gelukkig heeft Thomas de nodige kennis in huis om me te adviseren, en vliegen de tips van het leuke personeel me om de oren. We beginnen met Hofdame Eigenwijs Blond gevolgd door Texels Springtij, waarna het tijd is voor een IPA’tje. Mijn lievelings is dan toch de Hofdame Eigenwijs Blond – en dat ligt niet alleen aan de naam van het biertje.

 

Tussen het bierproeven door is er natuurlijk ook tijd voor een goed gesprek. Zo blijkt Hofdame Eigenwijs Blond goed te zijn voor een terugblik op onze tienerjaren, en de levensbepalende keuzes die we toen dachten te maken. Toch die fotografie-opleiding of wat safer gaan voor een minder creatieve richting? Gezamenlijke conclusie: als je doet waar je hart ligt, kom je er uiteindelijk wel (lees: ga voor die droom!). De IPA’tjes, die naar mijn beleving sterker zijn, brengen ons tot de discussie wie dichterbij het centrum woont. Google Maps brengt de verlossing, en de Texelse Springtij vrede. Dan wel in combinatie met de heerlijke band Jo & The Folk. Niets meer aandoen!

 

Ik wil het ook even hebben over de tequilashotjes op vrijdagavond. Die smaken lang niet verkeerd. De muziek en vibe is meer dan prima; een groot feestje. Als werkende student is het altijd gevaarlijk gezellig op de vrijdagavond. Dit in combinatie met een grote camera inclusief flits in de handen van een schrijver resulteert in vele nieuwsgierige klopjes op mijn schouder en leuke vriendengroepen die zich tegen elkaar aandrukten om in het kader te passen. Say cheese!

Uit meerdere gesprekken is blijkt dat mensen het met mij eens zijn wanneer ik zeg dat iedereen bij Hofman terecht kan; er zijn geen hokjes. En áls we de Hofman-ganger dan in een hokje moeten plaatsen, kenmerkt die zich vooral als een levensgenieter. En zijn wij Utrechters dat niet allemaal?!

 

En… hou je 21 april vrij? Hofman zorgt voor een Funky Live Friday: beats met sax en percussion. 23 april is er weer Hofman Theater (komtdat zien) en 24 april is het tijd voor de beroemde English Comedy Night van West-Said (ja, hij!). En wil je nou up-to-date blijven voor al het leuks dat nog komen gaat; klik dan op follow op Facebook.

Cheers!

Geef een reactie

[instagram-feed]