UUT X HOFMAN

Speciaalbiertjes proeven bij Hofman Café

Het terrasseizoen van Hofman Café is geopend! Lekker tafelen, en genieten van een van de veertien (nieuwe) speciaalbiertjes, en dat allemaal gezellig in de buitenlucht, onder de herkenbare, gekleurde Hofman-lampjes op het Janskerkhof. Fotograaf Thomas en ik proberen de nieuwe bierkaart alvast voor jullie uit!

Zelf ben ik geen bierdrinker, maar de nieuwe biertjes van de tap van Hofman hebben me zover gekregen dat ik blijf bestellen! Gelukkig heeft Thomas de nodige kennis in huis om me te adviseren, en vliegen de tips van het leuke personeel me om de oren. We beginnen met Hofdame Eigenwijs Blond gevolgd door Texels Springtij, waarna het tijd is voor een IPA’tje. Mijn lievelings is dan toch de Hofdame Eigenwijs Blond – en dat ligt niet alleen aan de naam van het biertje.

 

Tussen het bierproeven door is er natuurlijk ook tijd voor een goed gesprek. Zo blijkt Hofdame Eigenwijs Blond goed te zijn voor een terugblik op onze tienerjaren, en de levensbepalende keuzes die we toen dachten te maken. Toch die fotografie-opleiding of wat safer gaan voor een minder creatieve richting? Gezamenlijke conclusie: als je doet waar je hart ligt, kom je er uiteindelijk wel (lees: ga voor die droom!). De IPA’tjes, die naar mijn beleving sterker zijn, brengen ons tot de discussie wie dichterbij het centrum woont. Google Maps brengt de verlossing, en de Texelse Springtij vrede. Dan wel in combinatie met de heerlijke band Jo & The Folk. Niets meer aandoen!

 

Ik wil het ook even hebben over de tequilashotjes op vrijdagavond. Die smaken lang niet verkeerd. De muziek en vibe is meer dan prima; een groot feestje. Als werkende student is het altijd gevaarlijk gezellig op de vrijdagavond. Dit in combinatie met een grote camera inclusief flits in de handen van een schrijver resulteert in vele nieuwsgierige klopjes op mijn schouder en leuke vriendengroepen die zich tegen elkaar aandrukten om in het kader te passen. Say cheese!

Uit meerdere gesprekken is blijkt dat mensen het met mij eens zijn wanneer ik zeg dat iedereen bij Hofman terecht kan; er zijn geen hokjes. En áls we de Hofman-ganger dan in een hokje moeten plaatsen, kenmerkt die zich vooral als een levensgenieter. En zijn wij Utrechters dat niet allemaal?!

 

En… hou je 21 april vrij? Hofman zorgt voor een Funky Live Friday: beats met sax en percussion. 23 april is er weer Hofman Theater (komtdat zien) en 24 april is het tijd voor de beroemde English Comedy Night van West-Said (ja, hij!). En wil je nou up-to-date blijven voor al het leuks dat nog komen gaat; klik dan op follow op Facebook.

Cheers!

Janskerkhof 17A, 3512 BM Utrecht

  • Schrijver
    Noene Kazarjan

    Als International Communication and Media studente in het gezellige Utrecht verwonder ik me iedere keer opnieuw over de diversiteit die de stad te bieden heeft. Het allerliefst zit ik aan de Oude Gracht met vrienden of achter de laptop te tikken. Met Utrecht als groot canvas zweef ik het aller- allerliefst in de wolken met het idee dat we keuze hebben uit alle kleuren. En daarom pak ik geregeld de pen.

  • Fotograaf
    Thomas de Wit

    Zelfstandig fotograaf wonend in het bruisende Lombok. Ik word enorm warm van mensen en hun verhalen. En laat UUT hier nou eens een perfect podium zijn om dat aan de wereld te tonen! Hoewel ik nagenoeg altijd bezig ben, is er altijd tijd voor koffie en een portretfoto.

deel je scheel


Mode Muze

SCHATTEN VAN UTRECHT

Vintits is een nieuwe webshop door twee jonge Utrechtse meiden waar de schatten van Utrecht te koop zijn voor het wereldwijde web.
Mensen mens

In de wolken met schrijver Yakari Gabriel

Mensen mens

Lichtjes in de duisternis

Morgen vieren we Sint Maarten, en deze viering heeft een heuse voorgeschiedenis in onze stad. Sint Maarten is zelfs onze beschermheilige! Hoe komt dit eigenlijk? En hoe is Sint Maarten allemaal in Utrecht terug te vinden? UUT zocht het uit en trad in de voetsporen van onze beschermheilige.