Film festijn

CineMekka: film op een bijzondere locatie

Na een succesvolle vintagemarkt bij de Metaal Kathedraal besloten HKU-studenten Kristy van Beek en Sven Weijman meer samen te gaan werken. Samen met de eigenaren van Metaal Kathedraal, Abel Tattje en Maureen Baas zullen zij zich niet langer alleen maar richten op vintage, maar ook op film. CineMekka is een feit!

De Metaal Kathedraal is een broedplaats voor cultuur, net buiten de stad. Waarom CineMekka nou juist hier plaatsvindt? Kristy vertelt: “De locatie zorgt voor een heel groot deel van de speciale sfeer die op CineMekka hangt. Het is landelijk, maar tegelijkertijd stads en hip. Je voelt een bepaalde rust over je heen komen als je hier een dagje bent geweest. Het zorgt er naar mijn idee ook voor dat mensen opener met elkaar omgaan dan in een normale bioscoop.”

CineMekka is er voor iedereen en het filmaanbod is dan ook voor ieder wat wils. Elke editie van dit filmevenement heeft weer een ander thema: afgelopen zomer tijdens het WK stonden Braziliaanse films centraal en eerder passeerde alle filmklassiekers de revue.
De volgende CineMekka vindt plaats op dinsdag 25 november en staat in teken van een ultieme chill avond. Vanaf 19.30 kun je terecht bij de Metaal Kathedraal, uiteraard in je warmste en comfortabelste outfit. Dit is dus dé gelegenheid om in je onesie te verschijnen! De film mét popcorn kost 5 euro – een stuk goedkoper dan je doorsnee bioscoopavond. Als je iets meer te besteden hebt, kun je iets eerder terecht en genieten van een avondmaal voorafgaand aan de film. Voor de editie kunnen bezoekers op Facebook stemmen welke film ze willen zien, dus houd het event in de gaten!

Geef een reactie

[instagram-feed]