Film festijn

CineMekka: film op een bijzonder locatie

Na een succesvolle vintagemarkt bij de Metaal Kathedraal besloten HKU-studenten Kristy van Beek en Sven Weijman meer samen te gaan werken. Samen met de eigenaren van Metaal Kathedraal, Abel Tattje en Maureen Baaszich zullen zij zich niet langer alleen maar richten op vintage, maar ook op film. CineMekka is een feit!

De Metaal Kathedraal is een broedplaats voor cultuur, net buiten de stad. Waarom CineMekka nou juist hier plaatsvindt? Kristy vertelt: “De locatie zorgt voor een heel groot deel van de speciale sfeer die op CineMekka hangt. Het is landelijk, maar tegelijkertijd stads en hip. Je voelt een bepaalde rust over je heenkomen als je hier een dagje bent geweest. Het zorgt er naar mijn idee ook voor dat mensen opener met elkaar omgaan, dan in een normale bioscoop.

CineMekka is voor iedereen en het filmaanbod is dan ook voor ieder wat wils. Elke editie van dit filmevenement heeft weer een ander thema: afgelopen zomer tijdens het WK, stonden Braziliaanse films centraal en eerder passeerde alle filmklassiekers de revue.
De volgende CineMekka vindt plaats op 21  oktober en tien dagen voor Halloween is het thema uiteraard spanning. Vanaf 19.30 kun je terecht bij de Metaal Kathedraal voor een avondje nagels bijten. De film mét popcorn kost samen 5 euro – een stuk goedkoper dan je doorsnee bioscoopavond. Voorafgaand aan de editie kunnen bezoekers op Facebook stemmen welke film ze willen zien, dus hou het event in de gaten!

Geef een reactie

[instagram-feed]