Film festijn

CineMekka: film kijken, maar dan anders

Die kathedraal behoort tot de Metaal Kathedraal, een verzamelplaats voor creatief Utrecht. Geen wonder dus dat CineMekka deze bijzondere plek als locatie heeft gekozen. HKU-studenten Kristy van Beek en Sven Weijman bleven hangen na een stage en hebben nu al een aantal succesvolle edities CineMekka achter de rug. Ook de eerste editie van dit jaar was alweer goed bezocht!

Voorafgaand aan de film kun je ook nog een hapje eten. Bij eerdere edities werd het eten door één iemand verzorgd, deze keer werd dat door alle bezoekers gedaan. Het idee was ‘bring & share’; maak je favoriete gerecht en neem dit mee om te delen met de rest. “Dat werkte heel erg goed,” vertelt Kristy. “Sommige mensen hadden echt helemaal uitgepakt!”. Er verschenen goedgevulde salades en zelfs verschillende taarten: een goede start van de filmavond dus.

Om 20.00 uur startte de film, die altijd uitgekozen wordt door de bezoekers zelf. Voorafgaand aan het evenement kun je op Facebook stemmen welke film je wil zien. De meeste stemmen gelden en deze keer is er unaniem gekozen voor Cloud Atlas. Met een speeltijd van drie uur een lange zit, maar in ruil voor muntjes kun je koffie, thee of een biertje halen en er is popcorn genoeg. Ook zit je comfortabel in de strandstoelen die door de zaal verspreid zijn. De kathedraal is gezellig aangekleed: er zijn dekentjes te vinden en in alle hoeken en gaten zijn waxinelichtjes geplaatst. Een avondje CineMekka voelt dus alsof je met een hele grote groep vrienden een leuke film aan het kijken bent.

Nu de Metaal Kathedraal verbouwd is en de winterstop voorbij is, is CineMekka weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen. De volgende editie vindt plaats op dinsdag 12 mei en voor 5 euro kun je relaxt in de strandstoelen een film kijken, mét popcorn. Maak je avondje uit compleet door van te voren ook te komen eten. Zet 12 mei dus in je agenda!

One Comment

Geef een reactie

[instagram-feed]