Bloggers in Utrecht

Blogger Marlous: “Utrecht is mijn thuis”

Voor de rubriek People Persons komen mensen in beeld die iets bijzonders hebben met Utrecht. Die er niet 'zomaar' wonen, maar die opvallen. Zo zijn er bijvoorbeeld een handvol bloggers die Utrecht als basis hebben en met hun stukjes duizenden mensen bereiken. Hier speelt Utrecht ook een rol in: niet alleen wonen of studeren deze bloggers in deze stad, maar ze schrijven er ook over. Wat vinden zij zo bijzonder aan de stad? Wat betekent Utrecht voor hun blog? Wat vinden ze het mooiste aan ons stadje? Als eerste sprak ik Marlous, die al vier jaar blogt op lastdaysofspring.com.

Marlous is geen geboren en getogen Utrechtse, maar komt uit Nijmegen. Vroeger wilde ze altijd naar Amsterdam verhuizen en daar studeren. “Maar dat vond ik uiteindelijk toch te groot en ver. Utrecht was een leukere, kleinere versie van de hoofdstad en had trouwens ook als enige de studie die ik toen wilde doen,” vertelt ze. Ondertussen woont Marlous al ruim twee jaar hier en heeft ze het prima naar haar zin. “Utrecht is mijn thuis. Hier heb ik zelf alles opgebouwd, hier heb ik mijn vrienden. Het is echt van mij.”

Marlous begon haar blog Lastdaysofspring.com in 2010. Eenmaal in Utrecht bleek haar blog een goede manier om de voor haar nieuwe stad beter te leren kennen. “Het is toch een soort stok achter de deur. Ik zou sowieso op zoek zijn gegaan naar bijvoorbeeld leuke hotspots, maar nu heb ik er ook een goede reden voor. Ik kan het altijd delen op mijn blog, dat gebruik ik als een soort excuus.” Door nieuwe adresjes op te zoeken en dit te delen op haar blog, leerde ze de weg en zo ook Utrecht steeds beter kennen. Daarbij vond ze een baantje, maakte ze vrienden en zo werd de stad steeds meer haar basis. Nog steeds deelt ze leuke ontdekkingen van Utrecht op haar blog, zodat ook anderen de stad eigen kunnen maken.

Maar op haar blog schrijft Marlous over meer onderwerpen dan alleen Utrecht. Zo deelt ze ook recepten, Do It Yourself-kunstwerken, interieurinspiratie en schrijft ze over haar persoonlijke leven. “Ik schrijf eigenlijk over alles wat ik leuk vind. Ik wil me niet te veel beperken en een niche kiezen voor mijn blog, zoals een foodblogger die alleen recepten deelt dat wel doet. Nu kan ik over alles schrijven en kom ik nooit inspiratie tekort.”

De clichévraag die ik wel moest stellen was wat Utrecht voor Marlous betekent. Vrijwel meteen zegt ze: “Thuis. Hoewel er veel mensen van buiten Utrecht naar deze stad komen, is het toch heel dorps. Ik kom hier altijd bekenden tegen. Het is echt mijn stad.”

Marlous’ favorieten
Favoriete straat: vooral de zijstraatjes, zoals de Voorstraat (“omdat het zo’n gekke straat is, met aan de ene kant dak- en thuislozen en aan de andere kant hippe koffiezaakjes”), de Springweg en de Twijnstraat.
Plek: Blackbird en Meneer Smakers.
Park: Griftpark. “Vooral omdat het om de hoek is. En het gras ligt lekker!”
Wijk: Wittevrouwen.
Uitgaan: wijncafé Lefebvre (“Ik kom er vaak, ondertussen kennen ze me al daar”) en de Voortuin.

We zaten trouwens bij een andere favoriet van Marlous: biologisch restaurant Gys in de Voorstraat.

  • Schrijver
    Hedwig Sinnema

    19 jaar, tweedejaars Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de uni van Utrecht. Een studie die zich richt op beeld en tekst - precies wat mij interesseert. Ooit wil ik series maken, rondlopen op een filmset én boeken uitbrengen, maar eerst wil ik maar al te graag schrijven over alle leuke dingen die ik tegen kom.

  • Schrijver & fotograaf
    Anna Schouten

    November 2012 was de maand dat ik mijn spullen in mijn ouderlijk huis pakte en vertrok naar het bruisende Utrecht - de stad die mijn hart veroverde. Mijn liefde voor Utrecht, schrijven en fotograferen kan ik perfect combineren bij UUT. Je kunt me vinden in allerlei koffiezaakjes, in EKKO tot diep in de nacht en op mijn eigen blog: Ook Anna doet dingen.

deel je scheel


Share on FacebookTweet about this on Twitter
Eet Feest

De smaak van Rubens Proeflokaal

Een huiskamer met veel om te proeven. Aan het einde van de Nieuwegracht, op een plek waar je het niet verwacht zit Rubens Proeflokaal.