Short Stories,  Muziek

Biechtstoel on Tour

De Biechtstoel is op vakantie geweest, want tijdens de kerstvakantie werd de Biechtstoel niet gebruikt om de liefde voor Utrecht op te biechten, maar juist om de liefde voor kerst te uiten. Als onderdeel van het onderzoek ‘het Voorwerp Verhaald’, dat uitgevoerd wordt door Museum Catharijne convent in samenwerking met de Universiteit Utrecht, stond de Biechtstoel afgelopen kerstvakantie bij het museum om persoonlijke herinneringen van bezoekers aan kerst te verzamelen.

Het museum Catharijne convent is namelijk op zoek naar persoonlijke verhalen die gekoppeld kunnen worden aan de collecties. In de vorm van korte filmfragmenten konden de bezoekers van hun eigen kersttradities, -verhalen en –herinneringen delen met het museum waarna deze toegevoegd worden aan de collectie van het museum. Ondanks de kou namen toch vele bezoekers plaats om te ‘biechten’ waardoor bijzondere verhalen naar boven kwamen. Verhalen over het opzetten van de kerststal, het bezoeken van de nachtmis tot aan het in de brand vliegen van de kerstboom werden vrolijk verteld door de bezoekers die voor de camera plaats wilden nemen.

Het onderzoek gaat verder met de uitkomsten van de afgelopen periode en binnenkort komt een nieuwe website online waarop iedereen zijn verhalen kan toevoegen aan de collectie van het museum. Houd voor informatie de site van het Catharijne convent in de gaten!

Met dank aan Matthijs Blatter

De Biechtstoel on tour!
Bovenstaand voorbeeld was maar één van de vele mogelijkheden om onze Biechtstoel in te zetten, maar wij willen graag weten waar jij de Biechtstoel dit jaar graag eens tegen zou komen. Laat het ons weten via Facebook of info@uut.nl.

Geef een reactie

[instagram-feed]