Biecht je liefde op!

Biechtstoel on Tour

De Biechtstoel begint z'n plek te veroveren in de stad. Misschien ben je hem al wel eens tegen gekomen op bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival of op een markt of ander festival. Onze eye-catcher lokt je vanzelf naar binnen met zijn looks en als je eenmaal plaats hebt genomen is het woord aan jou. Biecht er je liefde op voor Utrecht, maar deel ook met ons wat er volgens jou nog beter zou kunnen in onze stad. Waar zou jij hem dit jaar graag zien?

De Biechtstoel is op vakantie geweest, want tijdens de kerstvakantie werd de Biechtstoel niet gebruikt om de liefde voor Utrecht op te biechten, maar juist om de liefde voor kerst te uiten. Als onderdeel van het onderzoek ‘het Voorwerp Verhaald’, dat uitgevoerd wordt door Museum Catharijne convent in samenwerking met de Universiteit Utrecht, stond de Biechtstoel afgelopen kerstvakantie bij het museum om persoonlijke herinneringen van bezoekers aan kerst te verzamelen.

Het museum Catharijne convent is namelijk op zoek naar persoonlijke verhalen die gekoppeld kunnen worden aan de collecties. In de vorm van korte filmfragmenten konden de bezoekers van hun eigen kersttradities, -verhalen en –herinneringen delen met het museum waarna deze toegevoegd worden aan de collectie van het museum. Ondanks de kou namen toch vele bezoekers plaats om te ‘biechten’ waardoor bijzondere verhalen naar boven kwamen. Verhalen over het opzetten van de kerststal, het bezoeken van de nachtmis tot aan het in de brand vliegen van de kerstboom werden vrolijk verteld door de bezoekers die voor de camera plaats wilden nemen.

Het onderzoek gaat verder met de uitkomsten van de afgelopen periode en binnenkort komt een nieuwe website online waarop iedereen zijn verhalen kan toevoegen aan de collectie van het museum. Houd voor informatie de site van het Catharijne convent in de gaten!

Met dank aan Matthijs Blatter

De Biechtstoel on tour!
Bovenstaand voorbeeld was maar één van de vele mogelijkheden om onze Biechtstoel in te zetten, maar wij willen graag weten waar jij de Biechtstoel dit jaar graag eens tegen zou komen. Laat het ons weten via Facebook of info@uut.nl.

Kerstvakantie:
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38

  • Spotter
    Lindsay Vogelzang

    Verdwaalde Groningse die snel haar weg heeft gevonden in Utrecht, de stad die mijn hart heeft gestolen. Daarnaast studente Culturele Antropologie, nieuwsgierig, overenthousiast en een levensgenieter. Ieder mens kan zichzelf in Utrecht opnieuw uitvinden door alle mogelijkheden die deze stad je te bieden heeft. Zeg nou zelf, van Utrecht kun je toch geen genoeg krijgen?

deel je scheel


Eet Feest

Erop UUT #9

Onze tips van deze week, voor jou uitgezocht!