Weekendtips

Beadies Amsterdam in Utrecht

Wanneer je door het laatste deel van de Oudegracht loopt is Beadies eigenlijk niet te missen. Met roze en mintgroen als themakleuren en een etalage waar ik in zou willen wónen is het naar mijn mening altijd veel te rustig in het winkeltje. Wanneer je bij Beadies naar binnen loopt, stap je een walhalla van kralen, sieraden, tassen en vintage spullen binnen (die helaas niet te koop zijn).  Ik snuffelde dan ook weer gretig in het rond terwijl ik even wachtte op een aardige verkoopster die mij wel te woord wilde staan, maar natuurlijk ná dat er was ‘afgerekend’ met de klanten bij de kassa.

Samen met de verkoopster ga ik aan de werktafel van de winkel zitten waar een aantal erg mooie kettingen liggen uitgestald die nog wat bewerkt moeten worden. Beadies blijkt de verwezenlijkte droom te zijn van Nanette Koenen en Gudrun Simhoffer uit Amsterdam, wiens passie het maken van sieraden is. Vanuit deze passie kwam het idee voort om een gat in de markt te vullen en een kralenwinkeltje te beginnen. Dat er een gat in de markt is blijkt wel wanneer ik hoor dat Beadies de enige in haar soort is in Utrecht. De kralen die de dames verkopen in hun winkeltjes in Amsterdam, Groningen en Utrecht komen van over de hele wereld. Van Parijse en Indiase kralen tot Braziliaanse geluksarmbandjes.

” Het duurde even om de beste en meest geschikte leveranciers te vinden, maar dan heb je ook wat.”

Behalve kralen en gerij om zelf aan de slag te kunnen kan je bij Beadies ook kant-en-klare sieraden kopen (handgemaakt door de medewerkers) die je zelfs op bestelling kan laten maken of aanpassen. Ook geven ze je de mogelijkheid om een feestje te geven op de zaterdag. Wanneer je zo’n feestje wil houden kan je je met zeven of meer personen aanmelden en krijg je een workshop van één van de medewerkers van Beadies.

Naar mijn mening is het zelf maken van sieraden veel leuker dan het dragen van de standaard sieraden van de SIX of H&M die iedereen draagt, je bent een stuk origineler en de complimenten zijn voor jou (!) en niet voor een winkelketen.

Beadies is zeker een bezoekje waard, al is het alleen maar om je ogen te goed te doen!

 

Geef een reactie

[instagram-feed]